1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB ülkeleri ABD gazına hazırlanıyor

AB ülkeleri ABD gazına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Fransa, İspanya ve Portekiz, AB'ye Amerikan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) temini için gaz boru hattı inşa edecek.27 Temmuz Cuma...

AB ülkeleri ABD gazına hazırlanıyor

Enerji Günlüğü - Fransa, İspanya ve Portekiz, AB'ye Amerikan sıvılaştırılmış doğalgaz (LNG) temini için gaz boru hattı inşa edecek.

27 Temmuz Cuma günü Lizbon'daki enerji bağlantısı zirvesi sonrasında üç ülke tarafından imzalanan bildirgeye kapsamında Fransız, İspanyol ve Portekizli liderler, ABD'den sıvılaştırılmış gaz tedariği hakkındaki AB kararını onayladılar.

Üç ülke yedi Avrupa limanından Amerikan sıvılaştırılmış gazın arzını arttırmakla ilgilendiklerini dile getirerek, diğer Avrupa ülkelerine taşınacak gaz için de bir gaz boru hattı inşa etme konusundaki kararlılıklarını da vurguladılar.

Madrid ve Lizbon, halihazırda Batı Pireneleri'nde inşa edilmiş olan ve İspanya ve Fransa'yı birbirine bağlayacak olan bir başka gaz boru hattını tamamlamak için İspanya'nın kuzeydoğusundaki Katalonya bölgesinde bir gaz boru hattı inşaatına başladı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker'a göre, şu anda Avrupa Birliği’ne ithal edilen gazın yüzde 35’i ABD’den geliyor.

 
Önceki ve Sonraki Haberler