1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. AB ve Türkiye enerji diyaloğu başlatacak

AB ve Türkiye enerji diyaloğu başlatacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel, Komisyon ve ilgili bakanlıklar arasında bir 'enerji diyaloğunun' başlayacağını söyledi.EurActiv'e...

AB ve Türkiye enerji diyaloğu başlatacak

Enerji Günlüğü - Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel, Komisyon ve ilgili bakanlıklar arasında bir 'enerji diyaloğunun' başlayacağını söyledi.

EurActiv'e konuşan Türkiye'nin AB Daimi Temsilcisi Selim Yenel, AB'ye yeni bir üyenin katılmayacağı önümüzdeki beş yılı müktesebata hazırlamak ve ülkemizi, her alanda AB ile uyuma sokmak için kullanacağımızı belirterek, izlenen ikinci yolun ise her düzeyde diyaloğun artırılması olduğunu söyledi.

Bu çerçevede siyasi diyaloğun halihazırda bulunduğunu, ekonomik diyaloğun yanı sıra önümüzdeki haftadan itibaren Komisyon üyeleri ve ilgili bakanlıklar arasında da bir 'enerji diyaloğunun' da başlayacağını belirtti.

Avrupa Komisyonu'nun Enerji Birliği'nden sorumlu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic'in önümüzdeki hafta Türkiye'yi ziyaret edeceğini belirten Yenel, Nisan ayında AB Dışişleri Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve Komisyon'un genişleme müzakerelerinden sorumlu üyesi Johannes Hahn ile bir toplantı gerçekleşeceğini, daha sonra da Ortaklık Konseyi'nin toplanacağını aktardı.

Yenel, Haziran ayındaki genel seçimlerin ardından bu temasların hız kazanacağını belirtti.

ENERJİ FASLINA G.KIBRIS ENGELİ

AB ile enerji faslının da Güney kıbrıs tarafından bloke olduğuna dikkat çeken Yenel, buna çok şaşırdığını çünkü Kıbrıs sorununun çözülmesi halinde Doğu Akdeniz, Türk-Yunan ilişkileri ve AB'nin doğalgaz ihtiyacı açısından pek çok olumlu gelişmeler yaşanacağını söyledi.

AB, TÜRKİYE İLE STRATEJİK BİR ENERJİ ORTAKLIĞI KURMAK İSTİYOR

Önceki ve Sonraki Haberler