1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. AB yetkilisi Vinois: Nükleere evet ama...

AB yetkilisi Vinois: Nükleere evet ama...

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Günther Öttinger'in danışmanı Jean-Arnold Vinois, nükleer enerjiye hayır demediklerini ancak altyapı...

AB yetkilisi Vinois: Nükleere evet ama...

Enerji Günlüğü - Avrupa Birliği Komisyonu Üyesi Günther Öttinger'in danışmanı Jean-Arnold Vinois, nükleer enerjiye hayır demediklerini ancak altyapı ve güvenlik çalışmalarının şeffaflık içinde çok iyi yapılması gerektiğini vurguladı. 

AB'nin enerji komiseri Günther Öttinger'in danışmanı ve Internal Enerji Piyasası Direktörü Jean-Arnold Vinois İstanbul'da gerçekleştirilen Avrupa Enerji Kongresinde bir konuşma yaptı.

Vinois, "AB'nin Enerji Piyasasında Öncelikli Politikaları: Beklentiler" başlıklı konuşmasına, Avrupa Birliği'nin adı üstünde bir birlik olduğunu ve ülkelerin bir arada ama tek tek görüşlerinin de alındığı bir sistem olduğunu belirterek başladı. Vinois, "2020 yılına kadar enerji etkinliğini yüzde 20 artırma hedefi hem çok önemli hem de çok zor" dedi.

Konuşmasında enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesinin önemine de değinen Vinois, nükleer santrallere "hayır" demediklerini ama altyapı ve güvenlik çalışmanın çok iyi yapılması gerektiğini ve tüm süreçlerin şeffaf olması gerektiğini sözlerine ekledi. 

Sabiha KÖTEK

Önceki ve Sonraki Haberler