1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABB petrol ve gaz üretimini arttıracak yeni görsel sistem geliştirdi

ABB petrol ve gaz üretimini arttıracak yeni görsel sistem geliştirdi

Enerji Günlüğü - ABB, küçük çaplı yatırımcının da yararlanabileceği petrol ve gaz kuyularında üretimi iyileştirmeyi, maliyetleri düşürmeyi ve...

ABB petrol ve gaz üretimini arttıracak yeni görsel sistem geliştirdi

Enerji Günlüğü - ABB, küçük çaplı yatırımcının da yararlanabileceği petrol ve gaz kuyularında üretimi iyileştirmeyi, maliyetleri düşürmeyi ve verimliliği en üst düzeye çıkarmayı sağlayan bulut tabanlı bir görsel veri sistemi geliştirdi.

İsviçre merkezli enerji ve otomasyon teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ABB, dünya çapında petrol ve gaz operasyonlarını optimize etmek için çok yönlü ABB AbilityTM Wellhead Manager'ı başlattı. Bu yeni bulut tabanlı görselleştirme sistemi üretim varlıklarını sahadaki personel ve üretim uzmanlarıyla buluşturarak, uzak ekiplerin daha verimli bir şekilde birlikte çalışmasını sağlıyor, üretimi maksimuma çıkarıyor, riski azaltıyor ve operasyonları uzun vadede kolaylaştırıyor.

KÜÇÜK İŞLETMECİLER DE VERİLERE ULAŞABİLECEK

Verimlilik ve üretim artışı için güvenilir verilere ulaşmak küçük ölçekli projeler için son derece masraflı olabiliyor. Bu yeni sistem bir abonelik servisi olduğundan, operatörler yalnızca kullandıkları hizmet için ödeme yaparak masraflarını azaltabilecekler.

SCADA'ya dayanan yeni sistem, hem büyük operatörlerin hem de küçük işletmelerin karadaki petrol ve gaz varlıkları hakkında bilgi toplamalarını sağlıyor. Üstelik sistem bulut tabanlı olduğu için bu bilgileri dünyanın herhangi bir yerinden öğrenebilecekler. Yine uzaktan çalışanlar mobil telefonlarıyla gerçek zamanlı olarak bağlanabilecekler ve böylece gelişmiş ekip çalışması ve üretkenliği destekleyerek en iyi sonuçlar elde edebilecekler. Verilere hızlı erişimi sağlayıp, zamandan tasarruf sağlayıp riskleri azaltan sistem yatırımlarla ilgili daha iyi kararlar alınmasını sağlıyor. 

ABB SCADA Petrol ve Gaz Direktörü Darren Schultz, “Gelişmiş teknolojiler genellikle daha büyük üreticiler tarafından kullanılabiliyor. Ancak ABB Ability ™ Wellhead Manager aracılığıyla IoT ve ilgili teknolojiler kullanılarak daha fazla operatör, artık kaynaklarından elde edilebilen verileri elde edebilir” dedi.

Enerji Günlüğü
Önceki ve Sonraki Haberler