1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABB’den dünyanın ilk denizaltı elektrik teknoloji sistemi 

ABB’den dünyanın ilk denizaltı elektrik teknoloji sistemi 

İsviçre merkezli enerji ve teknoloji şirketi ABB, denizüstü petrol ve doğalgaz üretimini çok daha güvenli, temiz ve sürdürülebilir kılan dünyanın ilk denizaltı enerji teknolojisi sistemini kurdu. 

ABB’den dünyanın ilk denizaltı elektrik teknoloji sistemi 

Enerji Günlüğü - İsviçre merkezli enerji ve teknoloji şirketi ABB, denizüstü petrol ve doğalgaz üretimini çok daha güvenli, temiz ve sürdürülebilir kılan dünyanın ilk denizaltı enerji teknolojisi sistemini kurdu. 

İsviçre merkezli enerji ve otomasyon teknolojisi alanlarında faaliyet gösteren ABB, denizaşırı petrol ve gaz için yeni çağın sinyalini veren dünyanın ilk denizaltı enerji teknolojisi sisteminin testlerini tamamladı. ABB’nin öncü denizaltı enerji dağıtım ve dönüşüm teknolojisi sistemi 3000 saat süren sığ deniz testini tamamlayarak ticari satışlara hazır olduğunu kanıtladı. Sistem denizüstü petrol ve doğalgaz üretiminin çok daha güvenli, temiz ve sürdürülebilir gerçekleştirilmesini sağlıyor. 

Sistem ile dünyada ilk kez, enerji şirketleri, denizin 600 kilometreye kadar açıklarında ve 3.000 metreye varan su derinliğinde 100 megawatt gücünde elektriğe kesintisiz ulaşabilecekler.

ABB’nin denizaltı enerji dağıtım ve dönüşüm teknolojisi, rezervuara daha yakın olan deniz tabanındaki pompa ve kompresörlere elektrik sağlayarak enerji tüketimini önemli ölçüde azaltacak. Kıyıdan gelen enerjiyi kullanmaya göre bu teknolojinin daha düşük karbon emisyonu ile önemli enerji tasarrufu potansiyeli bulunuyor. ABB’nin deniz altı enerji teknolojisi, rüzgar ve hidro elektrik gibi yenilenebilir enerji ile gelecekteki entegrasyonları mümkün kılan herhangi bir güç kaynağına bağlanabiliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler