1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD açık deniz sondaj güvenliğini arttırıyor

ABD açık deniz sondaj güvenliğini arttırıyor

ABD hükümeti, denizlerdeki petrol ve gaz sondaj çalışmalarında güvenliği arttırıcı düzenlemeler getiriyor.

ABD açık deniz sondaj güvenliğini arttırıyor

Enerji Günlüğü - İkinci bir Meksika Körfezi petrol sızıntısı felaketi yaşamak istemeyen ABD hükümeti, denizlerdeki petrol ve gaz sondaj çalışmalarında güvenliği arttırıcı yeni düzenlemeler getirdi.

Obama yönetimi, ekipman hatalarından kaynaklanan petrol sızıntısı facialarını önlemek için açık denizde yapılan petrol ve gaz sondaj faaliyetlerinde güvenlik kontrollerinin sıkılaştıran yeni düzenlemelere son halini vererek açıkladı. 

Dün açıklanan yeni düzenlemelerde su altı sondaj malzemeleri ve kontrol operasyonları için güvenlik kontrollerinin sıkılaştırılması hedefleniyor. Düzenlemelerde esas olarak petrol/gaz kaçağı önleyicilerdeki kontroller arttırılıyor. Petrol/gaz kaçağı önleyicileri su altı petrol ve gaz tesislerindeki patlamaları durdurmak için son hat niteliği taşıyor. BP’ye ait Deepwater Horizon gemisinde 2010’daki patlama kısmen sondaj borusu bölümündeki kıvrılma nedeniyle petrol/gaz kaçağı önleyicinin hatalı çalışmasından kaynaklanmıştı. 

Yeni düzenlemelerin Obama yönetiminin Alaska yakınlarındaki Kutup denizinde yeni sondaj faaliyetleri yapılması önerisi ile aynı dönemde gündeme gelmesi dikkat çekti.

MEKSİKA KÖRFEZİ FELAKETİNİN 6. YILDÖNÜMÜNDE AÇIKLANDI

Geçen sene taslağı hazırlanan düzenlemelerin son halinin açıklanması 2010 yılı Nisan ayında Meksika Körfezinde meydana gelen ABD tarihinin en büyük petrol kazasının 6. yıldönümüne denk getirildi. 20 Nisan 2010 tarihinde BP'nin Transocean ve Halliburton şirketleri ile birlikte işlettikleri Deepwater Horizon isimli petrol platformunda yaşanan kaza sonrası 4,9 milyon varil petrol 87 gün boyunca denize sızmış ve 11 BP çalışanı hayatını kaybetmişti. Bu olay tarihin en büyük çevre felaketlerinden biri olarak tanımlanmıştı.

BP MEKSİKA KÖRFEZİNDEKİ SIZINTI İÇİN REKOR TAZMİNAT ÖDEYECEK

Önceki ve Sonraki Haberler