1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Almanya’dan Kuzey Akım 2’den vazgeçmesini istedi

ABD Almanya’dan Kuzey Akım 2’den vazgeçmesini istedi

Enerji Günlüğü - ABD, Almanya'dan Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 boru hattı projesinden vazgeçmesini istedi. Amerikalı,...

ABD Almanya’dan Kuzey Akım 2’den vazgeçmesini istedi

Enerji Günlüğü - ABD, Almanya'dan Rus doğal gazını Baltık Denizi'nin altından Almanya'ya getirecek Kuzey Akım 2 boru hattı projesinden vazgeçmesini istedi. 

Amerikalı, Alman ve Avrupalı yetkililerin verdikleri bilgilere göre, ABD Başkanı Donald Trump, Atlantik'in iki yakası arasında bir ticaret savaşından kaçınmanın bedeli olarak geçtiğimiz ay Almanya Başbakanı Angela Merkel'den Rusya ile Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı projesinden vazgeçmesini istedi.

RUSYA BALTIK DENİZİ BOYUNCA DİNLEME VE İZLEME YAPABİLİR

ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan Sandra Oudkirk de Berlin'de yaptığı açıklamada, Kuzey Akım 2'nin ABD'in istihbarat alanında ve askeri alandaki endişelerini artırdığını, Rusya'nın bu boru hattı ile Baltık Denizi boyunca yeni dinleme ve izleme teknolojilerini yerleştirebileceğini düşündüklerini söyledi. 

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler