1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD Asya’dan güneş paneli ithalatına tarifeyi değerlendiriyor

ABD Asya’dan güneş paneli ithalatına tarifeyi değerlendiriyor

ABD, Malezya, Tayland ve Vietnam'dan güneş panelleri ithalatına ilişkin soruşturmada tarife uygulanmasına ihtiyaç olup olmadığına karar verecek.

ABD Asya’dan güneş paneli ithalatına tarifeyi değerlendiriyor

Enerji Günlüğü - ABD, Malezya, Tayland ve Vietnam'dan güneş panelleri ithalatına ilişkin soruşturmada tarife uygulanmasına ihtiyaç olup olmadığına karar verecek.

ABD Ticaret Bakanlığı, Malezya, Tayland ve Vietnam'dan güneş panelleri ithalatına ilişkin soruşturmada tarife uygulanmasına ihtiyaç olup olmadığına Eylül ayı sonuna kadar karar verecek. 

ABD Güneş Enerjisi Sanayii Birliği (SEIA) verilerine göre, Malezya, Tayland ve Vietnam, ABD'ye güneş panelleri ihracatının yüzde 80'ini gerçekleştiriyorlar.

GÜNEŞ ÜRETİCİLERİ ENDİŞELİ

ABD'de güneş enerjisi sektörü, 3 Asya ülkesinden güneş panelleri ithalatına tarife uygulanmasının, ABD'de gelecek 2 yılda kurulması planlanan güneş enerjisi kapasitesinin yüzde 30'unu tehlikeye atabileceği uyarısında bulundu. 

Ticaret Bakanı Gite Raimondo'ya mektup gönderen SEIA, uygulanacak tarifelerin yenilenebilir enerji sektörünün büyümesi için yıkıcı olacağı uyarısında bulundu. SEIA mektubunda, tarife uygulanmasının 2023'e kadar 18 GW büyüklünde güneş enerjisi kurulumunu tehlikeye atacağını da vurguladı. ABD'de 2022 ve 2023'te toplam 63 GW güneş enerji kurulumu öngörülüyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler