1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Çin’e fosil yakıt satışında virüs engeli beklemiyor

ABD Çin’e fosil yakıt satışında virüs engeli beklemiyor

ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette, koronavirüsün Çin'in ABD'den petrol, gaz ve kömür alımını etkilemesini beklemediğini açıkladı.

ABD Çin’e fosil yakıt satışında virüs engeli beklemiyor

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette, koronavirüsün Çin'in ABD'den petrol, gaz ve kömür alımını etkilemesini beklemediğini açıkladı.

ABD Enerji Bakanı Dan Brouillette, global petrol talebinin keskin şekilde yavaşlamasına yol açan koronavirüs salgınının, Çin'in Faz 1 Ticaret Anlaşması çerçevesinde gelecek 2 yılda ABD'den 50 milyar dolar tutarında petrol, gaz ve kömür satın alma taahhütünü etkilemeyeceğini savundu. 

Washington'da gazetecilere açıklama yapan Brouillette, "Şu an için söylemek zor ancak, koronavirüs salgınının Faz 1 ticaret anlaşmasını etkilemesini beklemiyorum. Çinlilerin anlaşmayı yerine getirmeye oldukça niyetli olduklarını düşünüyorum" diye konuştu. Koronavirüs salgınının ABD enerji piyasasına şu ana kadar etkisinin marjinal düzeyde olduğuna inandığını belirten Brouillette, salgının ABD sondaj sektörü üzerinde herhangi ciddi bir etkisinin olup olmayacağını söylemek için çok erken olduğunu da vurguladı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler