1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD Çinli şirketten güneş paneli materyali alımını yasakladı

ABD Çinli şirketten güneş paneli materyali alımını yasakladı

ABD, Sincan’da zorunlu çalıştırma şartları nedeniyle Çinli Hoshine Silicon şirketinden güneş paneli materyali alımını durdurdu.

ABD Çinli şirketten güneş paneli materyali alımını yasakladı

Enerji Günlüğü - ABD, Sincan’da zorunlu çalıştırma şartları nedeniyle Çinli Hoshine Silicon şirketinden güneş paneli materyali alımını durdurdu.

Çin’in Uygur halkına yönelik politikası enerji sektörüne de yansıdı. ABD Ticaret Departmanı 23 Haziran 2021 Çarşamba günü, Sincan bölgesinde Uygur ve diğer müslüman topluluklara uygulanan zorunlu çalıştırma koşulları nedeniyle Çin merkezli Hoshine Silicon Industry şirketinden güneş paneli malzemesi ithalatının yasaklanmasını emretti.

Hoshine Silicon Industry Co., Ltd., Çin'de ve uluslararası alanda silikon bazlı malzemeler üretip satıyor. Şirket silikon metalleri ve metal tozları, silikon monomer, ara madde, kauçuk RTV ve HTV, dolgu macunu, sıvı ve dumanlı silika ve ayrıca grafit karbon elektrot üretiyor.

İHRACAT YASAĞI DA GETİRİLDİ

Reuters'ın konuya yakın kaynaklara dayandırdığı habere göre Biden yönetimi ayrıca Hoshine ve 3 diğer Çinli şirket ile paramiliter XPCC’ye Sincan bölgesinde Uygur, Kazak ve diğer etnik müslüman topluluklara uygulanan insan hakları ihlalleri ve zorunlu çalıştırma koşulları nedeniyle ihracat yasağı da getirdi. Bu şirketler arasında güneş paneli üretiminde kullanılan monokristal silikon ve polisilikon üreticisi Xinjiang Daqo New Energy şirketi ve Xinjiang GCL New Energy Material şirketi de bulunuyor. 

Önceki ve Sonraki Haberler