1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD de hidrojenli araçlarda satış düşerken elektrikliler arttı

ABD de hidrojenli araçlarda satış düşerken elektrikliler arttı

2023 yılının ilk çeyreğindeki hidrojen yakıt hücresi kullanan araçların satışı önceki senenin ilk çeyreğine kıyasla düştü.

ABD de hidrojenli araçlarda satış düşerken elektrikliler arttı

Enerji Günlüğü- Hydrogen Fuel Cell Partnership isimli Kaliforniya kökenli kuruluşun verilerine göre 2023 yılının ilk çeyreğindeki hidrojen ile çalışan araç satışı 2022 senesinin ilk çeyreğine kıyasla yüzde 30 düşüş yaşadı.

İlk çeyrek verilerine göre toplam 725 adet hidrojenli araç satıldı. Aynı dönemde ise 257 bin adet elektrikli araç satışı yapılmış. Bu da yüzde 63’lük bir artış demek.

İlk çeyrek rakamlarına rağmen, satış rakamları piyasaya tamamen olumsuz bakmayı gerektirmiyor. Bunun birinci nedeni, bu rakamların tek bir döneme ait olması ve kalıcı bir trendi göstermemesi. Bir çeyrek öncesine baktığımızda hidrojenli araç satış rakamı 720 adet. Bu da aslında bir düşüş yerine, satış sayısının sabit kaldığı anlamına geliyor. Diğer neden ise, dünya elektrikli araçlarının ana kaynağı olan lityum rezervlerinin, bazı senaryolara göre 2100, bazılarına göre ise 2040 yılına kadar tükenecek olması. Lityum pil sorunu olduğu sürece hidrojen yakıt hücreli araçlar her şeye rağmen bir alternatif olarak sektörde gelecek vadediyor.

Önceki ve Sonraki Haberler