1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD destek paketiyle yenilenebilir yatırımlarda hız kesmeyecek

ABD destek paketiyle yenilenebilir yatırımlarda hız kesmeyecek

ABD, 908 milyar dolarlık Covid-19 destek paketi ile vergi kredilerinin devamını ve genişletilmesini sağlayarak yenilenebilir enerji yatırımlarını arttıracak.

ABD destek paketiyle yenilenebilir yatırımlarda hız kesmeyecek

Enerji Günlüğü - ABD, 908 milyar dolarlık Covid-19 destek paketi ile vergi kredilerinin devamını ve genişletilmesini sağlayarak yenilenebilir enerji yatırımlarını arttıracak.

ABD'de Temsilciler Meclisi ve ABD Senatosu’ndan geçen 908 milyar dolarlık Covid-19 destek paketi, 1,4 trilyon dolarlık olağan hükümet fonlaması ve işletmeler için vergi muafiyetleri Başkan Donald Trump tarafından onaylandı. Toplamda 2,3 trilyon doları aşan mali paket, Mart ayında geçirilen 1,8 trilyon dolarlık CARES yasasının ardından ABD tarihindeki en büyük ikinci destek tedbirini içeriyor.

ABD’de Cumhuriyetçi ve Demokrat senatörler tarafından sunulan Kovid-19 salgınının ekonomik etkilerine yönelik 908 milyar dolarlık destek paketi böylece yasalaştı. Paket, hak sahibi vatandaşlara tek seferlik olacak şekilde 600 dolarlık ödeme, haftada 300 dolarlık işsizlik sigortası ödemesi, küçük şirketlere destek, kira yardımı için 25 milyar dolarlık destek ve hava yolu şirketlerine 17 milyar dolarlık destek benzeri destekleri içeriyor.

Yeni yasa haline gelen destek paketinde yenilenebilir enerji yatırımlarını arttırmayı amaçlayan hükümler yer aldı. Yasa, enerji Ar&Ge’sine 35 milyar dolar ve denizüstü (offshore) rüzgar enerjisi ve güneş enerjisinde üretim vergi kredilerinin devamını öngörüyor.

Yasa, yeni rüzgar ve güneş enerjisi santrallerinin inşasını teşvik eden federal vergi kredilerinin yanı sıra karbon yakalama, biyoyakıtlar ve alternatif yakıtlar, yakıt hücreleri ve enerji verimliliği için vergi kredileri de öngörüyor. Bu genişletme, tedarikçilere ekstra zaman sağlayacak ve yenilenebilir enerji santrallerinin kurulumlarının devamını sağlayacak. Bu açıdan bakıldığında ise yasanın sadece destek değil, aynı zamanda teşvik yasası olduğu da söylenebilir.

 

Önceki ve Sonraki Haberler