1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Doğu Akdeniz gazına TR`nin müdahil olmasını istiyor

ABD Doğu Akdeniz gazına TR`nin müdahil olmasını istiyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin Doğu Akdeniz gazı ile ilgili planlara Türkiye'nin de müdahil olması gerektiğini düşündüğü ifade edildi.Kıbrıs Gazetesi'nde...

ABD Doğu Akdeniz gazına TR`nin müdahil olmasını istiyor

Enerji Günlüğü - ABD'nin Doğu Akdeniz gazı ile ilgili planlara Türkiye'nin de müdahil olması gerektiğini düşündüğü ifade edildi.

Kıbrıs Gazetesi'nde yer alan habere göre, Rum Fileleftheros gazetesi ABD'nin, Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki enerji planlarına dahil olmasını istediğini ve gerek Güney Kıbrıs, gerekse İsrail ile bu yönde harekete geçtiğini savundu.

Haberde Amerika’nın, bölgeyle ilgili enerji konularına müdahalede bulunduğu, hedefinin ise Yunanistan, Güney Kıbrıs, İsrail, Türkiye ve Mısır’ın katılımıyla bir işbirliğine ulaşılması olduğu iddia edildi.

ABD’nin Güney Kıbrıs’a yönelik müdahalelerinin Kıbrıs sorunu, İsrail’e yönelik müdahalelerininse Ankara ile ilişkilerinin iyileştirilmesiyle ilgili olduğunu savunan gazete, bu çerçevede ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu ile telefon görüşmesi yaptığını belirtti.

ABD'nin Türkiye'nin müdahilliğini jeostratejik sebeplerden ötürü de istediği belirtilen haberde, bölgesel işbirliğinin bölgede yeni bir dinamik yaratacağı ve sorunları çözeceği düşüncesine de sahip olduğu kaydedildi.

Kıbrıs sorunu ve Erdoğan iktidarına güven sorunları nedeniyle Türkiye ihtimalinin zor olduğu belirtilen habere göre, İsrail'in de ABD gibi Türkiye seçeneğinin en ekonomik seçenek olduğu düşüncesinde olduğu ifade ediliyor.

Geçtiğimiz günlerde İsrail Enerji Bakanı da doğalgazın Türkiye üzerinden Avrupa'ya gönderilmesinin en ucuz seçenek olduğu açıklamasını yapmıştı. 

İSRAİL'DEN TÜRKİYE'YE GAZ MESAJI

Önceki ve Sonraki Haberler