1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD elektrik sistemini korumaya aldı

ABD elektrik sistemini korumaya aldı

ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit olarak değerlendirilen elektrik sistemi ekipmanı ithalatı yasaklandı.

ABD elektrik sistemini korumaya aldı

Enerji Günlüğü - ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit olarak değerlendirilen elektrik sistemi ekipmanı ithalatı yasaklandı.

ABD Başkanı Donald Trump elektrik enerjisi sistemini olası siber saldırılardan korumak amacıyla kararname imzaladı. Bu kapsamda, ABD’nin ulusal güvenliğine yönelik tehdit olarak değerlendirilen elektrik sistemi ekipmanı alımı yasaklandı. Karar “ulusal güvenliğe yönelik risk taşıyan alımları” kapsıyor. Bu kapsamda Enerji, İç Güvenlik ve Savunma Bakanları'nın, herhangi bir elektrik sistemi ekipmanı alımında yabancı bir düşmanın nüfuzuna tabi olunacağına kanaat getirmesi halinde, söz konusu ekipmanın alımı, ithal edilmesi ya da transferi yapılmayacak. Bu adımla Çin ve Rusya’dan elektrik sistemi ekipmanı alımının önüne geçilebileceği belirtiliyor. 

YABANCI DÜŞMANLAR SİSTEMDE AÇIK OLUŞTURUYOR

Amerikanın Sesi Radyosu’nun internet sitesinde yer alan habere göre, Başkan Trump imzaladığı kararnamenin içeriğine ilişkin Kongre’yi mektupla bilgilendirdi. Trump mektupta, “Yabancı hasımlar ABD’deki elektrik enerjisi sisteminde açık oluşturuyor ve bu açıkları kullanıyor. Ana elektrik enerjisi sistemi ulusal savunmamızı, acil durumlarda hayati önem taşıyan hizmetleri, kritik altyapımızı, ekonomimizi ve yaşam tarzımızı destekliyor. Ana enerji sistemi ABD’ye ve halkına karşı siber faaliyetler dahil kötü niyetli eylemlerde bulunmak isteyenlerin bir hedefi” diye yazdı. 

Trump, “Elektrik sistemi ekipmanında ve genel olarak ABD ekonomisinde açık bir yatırım ortamının muhafaza edilmesi ABD’nin büyümesi ve refahı için önemli olsa da, bu açık ortam ulusumuzu kritik bir ulusal güvenlik tehdidine karşı koruma gereksinimi ile dengelenmeli” ifadelerini kullandı.

 

Önceki ve Sonraki Haberler