1. HABERLER

  2. ELEKTRİKLİ ARAÇLAR

  3. ABD, elektrikli araç bataryaları için kesenin ağzını açıyor

ABD, elektrikli araç bataryaları için kesenin ağzını açıyor

ABD yönetimi, elektrikli araç sektörünün gelişimi için ödenek ayırdı. Biden yönetimi, batarya ve batarya hammaddelerinin üretimine 2.8 milyar dolar hibe desteği verecek.

ABD, elektrikli araç bataryaları için kesenin ağzını açıyor

Enerji Günlüğü - ABD, elektrikli araç bataryası ve bataryalarda kullanılan madenlerin üretimini arttırmak amacıyla 20 şirkete 2.8 milyar dolar değerinde ödenek sağlayacak.

Biden yönetimi, yaptığı açıklamada ABD’nin elektrikli araç bataryası ve bataryalarda kullanılan madenlerin üretimini arttırmak ve Çin’e olan bağımlılığı azaltmak amacıyla 2.8 milyar dolar ödenek vereceklerini açıkladı. Elektrikli araç bataryalarının yüzde 75’i Çin’de üretiliyor.

HİBE ALACAK ŞİRKETLER

Ödenek 12 eyaletteki 20 şirkete verilecek. Lityum, grafit ve nikel çıkarma operasyonları için Enerji Bakanlığının ödenek listesindeki şirketlerden biri olan Albemarle Corp, Kuzey Carolina’da bir lityum madenini faliyete geçirmek için 149.7 milyon dolarlık hibe bekliyor ve ayrı bir tesiste işlenecek lityum ile beraber şirketin bataryalar için lityum üretiminin 2 katına çıkması planlanıyor. Ayrıca Piedmont Lithium Inc. 141.7 milyon dolar, Talon Metals Corp 114.8 milyon dolar hibe alacak.

ABD, 2030'a kadar trafikteki arabaların yüzde 50'sinin elektrikli olmasını hedefliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler