1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Enerji Bakanı`ndan zor zaman değerlendirmesi

ABD Enerji Bakanı`ndan zor zaman değerlendirmesi

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, zor zamanlardaki dinamikler iyi değerlendirilirse, enerji sektöründeki pozitif gelişmelerin önünün açılabileceğini...

ABD Enerji Bakanı`ndan zor zaman değerlendirmesi

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, zor zamanlardaki dinamikler iyi değerlendirilirse, enerji sektöründeki pozitif gelişmelerin önünün açılabileceğini söyledi.

Atlantik Konseyi 6. Enerji ve Ekonomi Zirvesi, Atlantik Konsey Başkanı ve CEO’su Frederick Kempe, Atlantik Konseyi Yönetim Kurulu Başkanı Jon M. Huntsman Jr., ABD’nin Türkiye Büyükelçisi John Bass, Atlantik Konseyi Global Enerji Merkezi Kurucu Direktörü Richard Morningstar ve Zirve Direktörü Orhan Taner’in hoşgeldiniz konuşmalarıyla başladı.

Grand Tarabya Oteli’ndeki zirvenin, açılış konuşmaları ise Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, İklim ve Enerjiden Sorumlu AB Komisyonu Üyesi Miguel Arias Cañete tarafından yapıldı.

Frederick Kempe, Atlantik Konseyi 6. Enerji ve Ekonomi Zirvesi'nin enerji güvenliğine ve siyasi istikrara yönelik küresel tehditlerle mücadele etme yolunda siyaset ve iş dünyasının liderlerine yeni fikirler vereceği umudunu dile getirdi.

Vali Jon M. Huntsman, Jr. ise Irak'daki siyasi belirsizliklerle Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik "Bir arada, özgür ve barış içinde bir Avrupa" vizyonunu tehdit eden saldırılarının enerjinin geleceğini tehdit ettiğini vurguladı.

ABD Enerji Bakanı Ernest Moniz, zor zamanların, tahmin edilemez bir karakteri olduğunu belirterek, zor dönemdeki dinamiklerin, doğru bir şekilde değerlendirilmesi halinde, enerji sektöründeki birçok pozitif değişikliğin önünü açan itici bir güç haline gelebileceğini de sözlerine ekledi.

Önceki ve Sonraki Haberler