1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD güneş piyasası üç kat büyüyecek

ABD güneş piyasası üç kat büyüyecek

ABD’de güneş enerjisi kurulumları yılın ilk çeyreğinde bir önceki yıla göre %47 artış kaydetti.

ABD güneş piyasası üç kat büyüyecek

Enerji Günlüğü - ABD’de güneş enerjisi kurulu gücünün gelecek 5 yılda yaklaşık üç kat büyüyerek 377 bin MW’a ulaşması bekleniyor. 

ABD'de Enflasyonu Azaltma Yasası'nın yurt içi imalat sektörünü büyütmesinin etkisiyle ABD güneş enerjisi pazarının da 5 yıllık süreçte üç kata yakın büyüyeceği öngörülüyor. Solar Energy Industries Association ve Wood Mackenzie'nin yayınladıkları bir rapora göre, ABD'de güneş enerjisinde kurulu toplam kapasite 2028 yılı sonunda 377 bin MW’a ulaşacak. 2022 yılı sonunda ülkede 142 bin MW güneş enerjisi kurulu kapasitesi bulunuyordu. 

İLK ÇEYREKTE GÜNEŞ KURULUMLARI %47 ARTTI

ABD Başkanı Joe Biden'ın kapsamlı iklim yasası, güneş enerjisi kurulumlarına olan talebi artırıyor ve yerli üretimi destekliyor. Bu yılın ilk çeyreğinde ülke çapında 6,100 MW yeni fotovoltaik kapasite eklendi. Bu, bir yılın ilk çeyreğinde kaydedilen en yüksek artış ve 2022'nin aynı dönemine göre yüzde 47'lik bir artışı ifade ediyor.

Analistler, öncelikle Enflasyon Düşürme Yasası (IRA) tarafından tetiklenen yatırımlar nedeniyle, güneş enerjisi modülleri için yerli üretim kapasitelerinin de 2022'nin sonunda 9 bin MW'den bu yılın sonunda 29 bin MW'a ve 2026'nın sonunda 60 bin MW'a çıkmasını bekliyorlar. Şu anda en az 16 bin MW kapasite inşa halinde. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler