1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD ikinci büyük doğalgaz boru hattını inşa edecek

ABD ikinci büyük doğalgaz boru hattını inşa edecek

Enerji Günlüğü - ABD'de 5 milyar dolar yatırım ile 550 mil uzunluğunda doğal gaz boru hattı inşaa edilecek.ABD'de bölgesel 4 enerji şirketi, Batı Virginya...

ABD ikinci büyük doğalgaz boru hattını inşa edecek

Enerji Günlüğü - ABD'de 5 milyar dolar yatırım ile 550 mil uzunluğunda doğal gaz boru hattı inşaa edilecek.

ABD'de bölgesel 4 enerji şirketi, Batı Virginya ve Kuzel Karolina eyaletleri arasına 550 mil uzunluğunda doğal gaz boru hattı inşaa edecek. Duke Energy, Piedmont Natural Gas, Dominion Resources ve AGL Resources şirketleri tarafından yapılan açıklamaya göre günde 1,5 milyar feet küp doğalgaz taşıyacak Atlantik Kıyı Boru Hattı için 4.5- 5 milyar dolar yatırım yapılacak.

Duke Energy, Piedmont Natural Gas dün yaptıkları açıklama ile Batı Virjinya’daki Utica ve Marcellus havzaları, Ohio ve Pensilvanya kaya gazı sahalarından Kuzey Karolina’ya doğalgaz taşıyacak olan eyaletler arası Atlantic Kıyı Boru Hattı’nın yapımı için Dominion Resources şirketini seçtiklerini duyurdular. Dominion Resources aynı zamanda boru hattında yüzde 45 hisseye sahip olacak.

İKİNCİ BÜYÜK EYALETLERARASI BORU HATTI

Boru hattının yapımını ve işletmesini üstlenecek olan Dominion şirketi, boru hattını Batı Virjinya’dan Kuzey Karolina’nın Robeson şehrine kadar inşa edecek. 550 mil uzunluğundaki boru hattı Kuzey Karolina’dan geçecek üç boru hattından sonuncusu ve ikinci büyük eyaletler arası doğalgaz boru hattı olacak. Diğer boru hattı ise Teksas’tan New York’a uzanan hat.

Boru hattından doğalgaz akışının 2018’de başlaması ve Piedmont müşterilerinin artan talebini karşılaması öngörülüyor. Ayrıca boru hattı ile taşınan doğalgazın yüksek doğalgaz fiyatlarını da düşürmesi, 8.800 kişiye iş imkanı sağlayarak ekonomiyi canlandırması ve karbon salınımını azaltması bekleniyor.

Boru hattının bölgeye onyıllarca hizmet vereceğini düşündüklerini belirten Duke Energy CEO’su Lynn Good, doğalgazı sadece elektrik üretiminde değil aynı zamanda sanayinin de giderek artan bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

Boru hattında S. Dominion Resources % 45, Duke Energy %40 , Piedmont Natural Gas % 10 ve AGL Resources % 5 hisseye sahip.

Projenin Federal Enerji Düzenleme Kurulu tarafından onaylanması gerekiyor.

Önceki ve Sonraki Haberler