1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD iklim anlaşmasından çekileceğini BM'ye bildirdi

ABD iklim anlaşmasından çekileceğini BM'ye bildirdi

Enerji Günlüğü – ABD Trump yönetimi, Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini resmi olarak Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdi.Amerika Birleşik Devletleri...

ABD iklim anlaşmasından çekileceğini BM'ye bildirdi

Enerji Günlüğü – ABD Trump yönetimi, Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini resmi olarak Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdi.

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), 2015'te 150 kadar ülkeyle birlikte atmosferdeki sera etkisiyle ısınmanın sanayi öncesi çağa kıyasla 2 derecenin altında tutulması amacıyla imzalayarak tarafı olduğu Paris İklim Anlaşması'ndan çekileceklerini 4 Ağustos tarihinde resmi olarak Birleşmiş Milletlere (BM) bildirdi. 

DW'nin haberine göre, ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan 4 Ağustos tarihinde yapılan açıklamaya göre, üç sene sürmesi beklenen anlaşmadan çekilme sürecinde ABD'nin BM nezdinde yürütülen iklim görüşmelerine katılmaya devam edeceği belirtildi. Açıklamada, "ABD, karbon salımlarını azaltırken ekonomik büyümeyi teşvik edip enerji güvenliğini temin eden dengeli bir iklim politikasını destekliyor" denildi. Açıklamada ayrıca, Trump'ın yeni bir anlaşmaya açık olduğu hatırlatıldı. 

ABD Başkanı Donald Trump, Haziran ayının başında iklim değişikliği anlaşmasının ABD'ye büyük bir finansal yük getireceğini ve o sebepten "ABD vatandaşlarının refahını öncelemeyen bir anlaşmada yer alamayacaklarını" ifade ederek anlaşmadan ayrıldıklarını açıklamıştı.

TRUMP ABD'Yİ PARİS İKLİM ANLAŞMASI'NDAN ÇEKTİ

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler