1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD ile Kanada arasında petrol taşıyacak demiryolu için ilk adım atıldı

ABD ile Kanada arasında petrol taşıyacak demiryolu için ilk adım atıldı

Tamamlandığında günde 2 milyon varil petrol taşıyacak olan Alaska-Alberta demiryolu projesi için ABD yönetimi onay verdi.

ABD ile Kanada arasında petrol taşıyacak demiryolu için ilk adım atıldı

Enerji Günlüğü - Tamamlandığında günde 2 milyon varil petrol taşıyacak olan Alaska-Alberta demiryolu projesi için ABD yönetimi onay verdi.

ABD Başkanı Donald Trump, Kanada'nın petrol kumu bölgesi Alberta'dan Alaska'ya uzanan bir demiryolu inşaa etmek için özel sektör tarafından hazırlanan projeye onay verdi. Trump, Alaska-Alberta demiryoluna onay veren kararı Pazartesi günü imzaladığını açıkladı. 

Trump'ın onayı, ABD tarafında düzenleyici sürecin sadece ilk adımı. Bundan sonraki süreçte şirketin bir ABD inceleme sürecinden geçmesi ve eyaletler arası demiryolu ticareti için gerekli lisansları ve izinleri alması gerekecek.

DEMİRYOLU İÇİN 17 MİLYAR DOLAR YATIRIM YAPILACAK

Alaska-Alberta Railwal Development Corporation (A2A Rail) tarafından inşaa edilecek olan demiryolu (A2A Cross-Border Rail)  2750 km uzunluğunda olacak. Projenin maliyeti ise 17 milyar dolar olarak hesaplandı. Demiryolu tamamlandığında günde 2 milyon varil petrol taşıyacak. Demiryolu petrolün dışında tahıl, cevher, konteyner malları ve potansiyel yolcuları taşıyacak. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler