1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD: İran enerji şirketlerini hackledi

ABD: İran enerji şirketlerini hackledi

Eneri Günlüğü - ABD'li yetkililere göre İran destekli hackerlar ABD'li enerji şirketlerinin bilgisayar ağlarına saldırı kampanyasına hız verdi. Son...

ABD: İran enerji şirketlerini hackledi

Eneri Günlüğü - ABD'li yetkililere göre İran destekli hackerlar ABD'li enerji şirketlerinin bilgisayar ağlarına saldırı kampanyasına hız verdi. Son saldırılarda İranlı hackerların petrol ve gaz hatlarını kontrol edebilmelerine imkan sağlayacak kontrol-sistem yazılımlarına erişim sağladığı belirtilirken konuyla ilgili açıklamada bulunan bir yetkili ise "insanları endişelendirecek kadar ileriye gittiler" dedi.

The Wall Street Journal’in haberine göre yetkililer, İran'ın ABD'yi misillemenin kıyısına getirdiği uyarısında bulunuyor. Konuyla ilgili yorumda bulunan bir ABD'li yetkili, "Son gelişmeler İran rejiminin siber saldırılarına hız verdiğinin göstergesi. Ne kadar ileriye giderlerse endişemiz o kadar artar. Şu ana kadar yaptıkları kesinlikle gözden kaçmadı, dikkatli olsunlar" dedi. Yetkililer saldırıya maruz kalan enerji şirketlerinin isimlerini ve sayısını açıklamadı. Ancak hedefler arasında Kanada sınırında faaliyet gösteren petrol ve gaz şirketleri olduğu belirtildi.

ABD, daha önce İran'a karşı siber saldırı başlatmıştı. ABD ve İsrail, İran'ın nükleer tesislerini sabote etmek için Stuxnet solucanını programlamıştı. 

Önceki ve Sonraki Haberler