1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD-Kanada petrol boru hattı için olumlu rapor

ABD-Kanada petrol boru hattı için olumlu rapor

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanlığı, Kanada ile ABD arasında inşa edilmesi düşünülen Keystone Petrol Boru Hattı'nın, çevreye önemli bir...

ABD-Kanada petrol boru hattı için olumlu rapor

Enerji Günlüğü - ABD Dışişleri Bakanlığı, Kanada ile ABD arasında inşa edilmesi düşünülen Keystone Petrol Boru Hattı'nın, çevreye önemli bir etkisi olmayacağı sonucuna vardı.

Dışişleri Bakanlığı'nın yayınladığı raporda, Kanada’nın petrol üreten Alberta eyaletiyle ABD’nin Nebraska eyaleti arasında inşa edilmesi düşünülen bin 900 kilometrelik Keystone Boru Hattı'nın karbon salınımı açısından önemli bir etkisi olmayacağı yolunda görüş bildirdi. 

Boru hattı, Kanada’nın daha fazla karbon içeren ağır petrolünü taşıyacağı gerekçesiyle bir süredir çevrecilerin yoğun eleştirisine hedef oluyordu.

GÜNDE 830 BİN VARİL PETROL TAŞINMASI ÖNGÖRÜLÜYOR

Yapım maliyetinin 5,4 milyar Dolar olması beklenen boru hattının tamamlandığında günde 830 bin varil ham petrol taşıması öngörülüyor. 

Kanada’nın Alberta eyaletinden başlayıp ABD’nin Nebraska eyaletinde mevcut başka bir boru hattına bağlanacak olan Keystone’un taşıyacağı petrolün, Louisiana ve Texas gibi petrol işleme tesislerine sahip güney eyaletlerine taşınması planlanıyor.

SON SÖZ OBAMA’NIN

Keystone Boru Hattı'nın inşasıyla ilgili son sözü ABD başkanı Barack Obama söyleyecek. Başkan Obama'nın küresel ısınmaya olumsuz etki edebileceği gerekçesiyle projeye mesafeli kaldığı biliniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler