1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Kaya gazına 3D sismik program desteği

ABD Kaya gazına 3D sismik program desteği

Enerji Günlüğü - CGG şirketi, Marcellus Kaya gazı yatakları için geliştirdiği ve üç yıldır üzerinde çalıştığı üç boyutlu sismik programını...

ABD Kaya gazına 3D sismik program desteği

Enerji Günlüğü - CGG şirketi, Marcellus Kaya gazı yatakları için geliştirdiği ve üç yıldır üzerinde çalıştığı üç boyutlu sismik programını tamamlayarak veri kütüphanesini genişletti.

Merkezi Paris’te bulunan tam entegre yerbilimleri şirketi CGG’nin altı aşamada Lycoming, Tioga, Clinton, Pennsylvania merkez ve çevreİlçelerinde yürüttüğü yaklaşık 405.595 km2'lik (1,566 mil karelik) bu programın şimdiye kadar Amerika kıtasında yapılan en büyük kara sismik araştırması olduğuna inanılıyor.

2014 yılı sonuna kadar altı aşamada toplanan veriler bir araya getirilecek ve tüm programa ilişkin son teknoloji ürünü iç değerleme ve geçiş teknikleriyleişlenmiş kesintisiz bir veri seti sunacak. Şu anda bu veri seti araştırmanın Lycoming II ve Brookside bölümlerinde kullanılabilir durumda.

CGG CEO’su Jean-Georges Malcor,konuyla ilgili olarak,“Üç yıllık Marcellus yatakları araştırmamız Kuzey Amerika kaya gazı alanlarının çok müşterili sağlam bir veri kütüphanesini geliştirme stratejimizin köşetaşı oldu. 118,000 çekim ve milyonlarca alıcı sahalarda çalışarak Amerika kara sismik tarihinde en zor ve zorlu programlarından birini tamamladık” dedi.

Amerika kaya gazları üretimi bölgeleri içerisinde Marcellus şeyl gazı yataklarının (New York, Pennsylvania, Ohio, Maryland ve West Virginia Eyaletleri), gelecekte Amerika’da doğalgaz keşiflerinde öncü konumda olacağıifade ediliyor.

Önceki ve Sonraki Haberler