1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Kuzey Akım-2’ye karşı koalisyon kuracak

ABD Kuzey Akım-2’ye karşı koalisyon kuracak

ABD, Rus doğalgazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleşmemesi için koalisyon kurma çalışmaları yürütüyor. 

ABD Kuzey Akım-2’ye karşı koalisyon kuracak

Enerji Günlüğü - ABD, Rus doğalgazını Baltık Denizi üzerinden Almanya’ya taşıyacak olan Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin gerçekleşmemesi için koalisyon kurma çalışmaları yürütüyor. 

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo Bild’e yaptığı açıklamada, ülkesinin Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı projesinin tamamlanmasını önlemek için bir koalisyon kurmaya çalıştığını belirterek, “Umarız bu boru hattı asla bitmez” dedi. 

ABD’nin Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı’nın Avrupa için risk oluşturduğunu düşündüğünü, çünkü Avrupa’nın, Rusya’dan gelen gaza bağımlı hale geldiğini ve ayrıca Ukrayna’yı tehdit ettiğini kaydeden Pompeo, “Bu durum bildiğim kadarıyla birçok Almanı endişelendiriyor. Kuzey Akım-2 Doğalgaz Boru Hattı yapımının asla bitmemesini umuyoruz. Bunu önleyecek bir koalisyon kurulduğundan emin olmak için çalışıyoruz” ifadesini kullandı.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler