1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD Kuzey Akım 2’ye yaptırım için düğmeye bastı

ABD Kuzey Akım 2’ye yaptırım için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Almanya üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na yaptırım öngören tasarı ABD Kongresi’ne...

ABD Kuzey Akım 2’ye yaptırım için düğmeye bastı

Enerji Günlüğü - Rus doğal gazını Almanya üzerinden Avrupa’ya taşıyacak Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na yaptırım öngören tasarı ABD Kongresi’ne sunuldu.

Geçtiğimiz günlerde Rusya'nın Kuzey Akım 2 Doğal Gaz Boru Hattı’na yatırım yapan Batılı şirketlerin yaptırımlarla karşı karşıya kalma riskleri olduğu uyarısında bulunan ABD bu konuda harekete geçti. ABD’nin Cumhuriyetçi senatörlerinden John Barrasso, Kuzey Akım-2’ye yönelik yaptırım öngören yasa tasarısını ABD Kongresi’ne sundu. 

Barrasso, tasarının NATO üyelerine Rusya'nın politik zorlama ve manipülasyonlarından kaçınma fırsatını vereceğini belirterek, "Avrupa'daki müttefik partnerlerle enerji güvenliği alanındaki işbirliğine yönelik tasarı, NATO üyelerine istikrarlı ve güvenli Amerikan enerji kaynaklarını sunarak bu ülkelerin enerji güvenliğini artırıyor. Tasarı ayrıca, Rusya'dan Almanya'ya doğalgaz taşıyacak Kuzey Akım-2 doğalgaz boru hattına yönelik yaptırım getiriyor" dedi.

Kuzey Akım 2 ile birlikte Rusya'nın Baltık Denizi'nin altından Almanya'da doğal gaz ihracat kapasitesi ikiye katlanarak yıllık 110 milyar metreküp üzerine çıkacak. Rus doğal gazının Baltık Denizi'nden Almanya'ya taşıyacak ve Ukrayna, Polonya gibi doğu Avrupa ülkelerini bypass edecek Kuzey Akım 2 doğal gaz boru hattı ile yılda fazladan 55 milyar metreküp Rus gazının taşınması öngörülüyor. AB, ABD, Polonya ve bazı Orta ve Doğu Avrupa ülkeleri projeye Rus doğal gazına olan bağımlılığın artacağı ve hattın birinci kolunun bile tam kapasite ile çalışmadığı gerekçeleriyle karşı çıkarken, Almanya projeyi destekliyor.

ABD’DEN KUZEY AKIM 2 TEHDİDİ

Önceki ve Sonraki Haberler