1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD LNG projeleri için kesenin ağzını açacak

ABD LNG projeleri için kesenin ağzını açacak

Wood Mackenzie, ABD'nin 2023'te Katar ve Avustralya'yı geride bırakarak en büyük LNG ihracatçısı olacağını öngörüyor.

ABD LNG projeleri için kesenin ağzını açacak

Enerji Günlüğü - ABD, uzun vadeli büyümeyi desteklemek için yeni LNG projelerine yaklaşık 100 milyar dolar yatırım yapabileceği kaydedildi. 

Enerji araştırmaları ve danışmanlığı yapan İngiliz şirket Wood Mackenzie'nin Çarşamba günü yayınladığı yeni bir rapora göre ABD, uzun vadeli büyümeyi desteklemek için yeni LNG projelerine yaklaşık 100 milyar dolar yatırım yapabilir. Wood Mackenzie, hâlihazırda yapım aşamasında olan projelerin kombinasyonuna ve potansiyel projelerin ivmesine bağlı olarak, ABD LNG kapasitesinin on yılın sonundan önce 70 milyon ton/yıl ile 190 milyon ton/yıl arasında büyüyebileceğini tahmin ediyor.

Rapor, ABD’nin 2023'te en büyük LNG ihracatçısı olacağını ve arz zinciri zorlukları, rekabet ve finansman engelleri devam etse de talebin 2030'a kadar ihracatı iki kattan fazla arttıracağını vurguluyor. Bunu başarmak için, önümüzdeki beş yıl içinde 100 milyar dolarlık yeni projelere yol açabilecek bir dizi yeni projenin başlatılması gerekecek.

KATAR VE AVUSTRALYA’YI GERİDE BIRAKACAK

North American LNG Benchmarking başlıklı rapor, geçen yıl ABD'nin yılda 76.4 milyon metrik ton (mmtpa) ile üçüncü en büyük LNG ihracatçısı olduğunu ortaya koydu. Ülkenin bu yıl yılda 89 milyon ton ihracatla Katar ve Avustralya'yı geride bırakacağı da bildirildi.

Önceki ve Sonraki Haberler