1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. GÜNEŞ

  4. ABD Meksika sınırına güneş enerjili duvar örecek

ABD Meksika sınırına güneş enerjili duvar örecek

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına güneş enerjili duvar öreceklerini ve bu sayede duvarın kendi masraflarını karşılayacağını...

ABD Meksika sınırına güneş enerjili duvar örecek

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Meksika sınırına güneş enerjili duvar öreceklerini ve bu sayede duvarın kendi masraflarını karşılayacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, ülkeye kaçak göçmen girişini önlemek için seçim sürecinde dile getirdiği Meksika sınırına duvar örme konusunda farklı düşünceler olduğunu dile getirdi. Meksika sınırına inşa edeceği duvarı Meksika hükümetinin ödeyeceğini açıklayarak tepki toplayan Trump, duvarın güneş enerjili olarak kurulacağını ve ürettiği elektrik ile kendini ödeyeceğini ve böylece Meksika'nın duvar için daha az ödeme yapacağını söyledi.

Iowa'da yaptığı konuşmada Meksika sınırına yapacakları 3207 kilometrelik duvarın ne kadar yüksek olursa o kadar kullanışlı olacağını belirterek bunun kendi fikri olduğunu kaydetti. 

Trump duvarın 8 ila 12 milyar dolara malolacağını tahmin ediyor ancak uzmanlar maliyetin çok daha fazla olacağını tahmin ediyorlar.

Önceki ve Sonraki Haberler