1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD, petrol ihracat yasağını kısmen gevşetiyor

ABD, petrol ihracat yasağını kısmen gevşetiyor

Enerji Günlüğü - ABD Yönetimi kaya gazı üretiminden elde ettiği ultra hafif petrol'ün daha fazla ihraç edilmesine izin veriyor.ABD'de Sanayi ve Güvenlik...

ABD, petrol ihracat yasağını kısmen gevşetiyor

Enerji Günlüğü - ABD Yönetimi kaya gazı üretiminden elde ettiği ultra hafif petrol'ün daha fazla ihraç edilmesine izin veriyor.

ABD'de Sanayi ve Güvenlik Bürosu bazı şirketlere ham petrolün ultra hafif bir formu olan kondensat ihracatı için lisans vereceğini açıkladı.

Bu izinlerin Amerikanın kırk yıldır yürüttüğü petrol ihracat yasağını delmeyeceği ifade edilen açıklamada,lisans verilecek şirketlerin isimleri ise açıklanmadı.

Enterprise Products Partners ve Pioneer Natural Resources gibi az sayıda şirket kondensat ihracatı için özel izin almış durumdalar. BHP Billiton ise hükümet onayı olmadan ultra hafif petrolün uluslararası satışına izin veren ABD tüzüğüne dayanarak ihracat yapacağını açıkladı. Resmi izin için bekleyen diğer bazı şirketlere ise Büro yeşil ışık yaktı.

Amerika'da yaşanan kaya gazı üretimi patlaması ile artan petrol üretimi, enerji şirketleri ile politikacılar arasında petrol ihracatı yasağının geleceğinin yoğun olarak tartışılmasına neden oluyor.

ABD TÜZÜK İLE PETROL ÜRETİMİNİ DÜŞÜRMEMEYİ SAĞLIYOR

Citigroup Inc.’a göre hükümet onayı olmadan ultra hafif petrolün uluslararası satışına izin veren ABD tüzüğü, ülkenin ihracat kapasitesini artırabilir ve Suudi Arabistan’ın Amerikan üretimini düşürme planını bozabilir. ABD petrol stoklarının yılın bu döneminde 30 yılın en yüksek seviyesine ulaşması bekleniyor.

OPEC, petrol fiyatlarını desteklemek için üretimde düşüşe gitmeyeceği sinyali vermiş ve ABD’nin kaya petrolü üretimi karşısında pazar payını koruma kararı almıştı.

Önceki ve Sonraki Haberler