1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol stokları yıl sonuna doğru yükseliyor

ABD petrol stokları yıl sonuna doğru yükseliyor

Amerika Birleşik Devletleri (ABD), olağanüstü durumlara karşı tuttuğu stratejik petrol rezervleri için 3 milyon varil petrol satın aldı.

ABD petrol stokları yıl sonuna doğru yükseliyor

Enerji Günlüğü - ABD Enerji Bakanlığı yaptığı açıklamada, olağanüstü durumlara karşı arz güvenliğini sağlamak üzere tuttuğu Stratejik Petrol Rezervi için 3 milyon varil petrol satın alma sözleşmelerini tamamladığını duyurdu.

PETROL STOKLARI ARTIYOR

Amerikan Petrol Enstitüsü'ne (API) göre, Amerika Birleşik Devletleri'nde ham petrol stokları bir önceki hafta 939.000 varil artış kaydettikten sonra, 22 Aralık itibarıyla sona eren haftada 1,8 milyon varil arttı. API verileri, ABD'de ham petrol stoklarında bu yıl şimdiye kadar 21 milyon varilin biraz üzerinde net bir artış olduğunu gösteriyor.

Pazartesi günü Enerji Bakanlığı, Stratejik Petrol Rezervindeki (SPR) ham petrol stoklarının 800.000 varil arttığını bildirdi. Stoklar şu anda 353,3 milyon varil seviyesinde ve Biden Yönetimi'nin geri alım programına başlamasından bu yana SPR için toplam alımlar 6 milyon varilin üzerinde seyrediyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler