1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD: Petrol tankeri faciasında ceza kesildi

ABD: Petrol tankeri faciasında ceza kesildi

Enerji Günlüğü - 2010 yılında ABD tarihinin en büyük çevre felaketlerinden birine neden olan petrol tankeri faciasında, Halliburton Şirketi delilleri...

ABD: Petrol tankeri faciasında ceza kesildi

Enerji Günlüğü - 2010 yılında ABD tarihinin en büyük çevre felaketlerinden birine neden olan petrol tankeri faciasında, Halliburton Şirketi delilleri kararttığını kabul etti. Şirket 200 bin dolar ceza ödeyecek.

Meksika Körfezi'nde ABD tarihinin en büyük çevre felaketlerinden birine neden olan petrol tankeri faciasındsa kuyuyu açan Dick Cheney'le iş bağlantısı olan Halliburton şirketi, delilleri karartığını kabul etti. 

ABD Adalet Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Halliburton'a delilleri yoketmek suçlamasıyla açılan davanın sonuçlandığı duyuruldu.

200 BİN DOLAR CEZA

Açıklamada, Halliburton'un, en yüksek cezayı ödemeyi, 3 yıl süresince denetim altında olmayı ve hükümetin yürüttüğü cezai soruşturmada işbirliği yapmayı sürdürmeyi kabul ettiği belirtildi. Dünyanın en büyük çevre felaketlerinden birine neden olan Halliburton'ın ödeyeceği ceza ise sadece 200 bin dolar.

Önceki ve Sonraki Haberler