1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol üretimi geçen yıl rekor seviyeye yükseldi

ABD petrol üretimi geçen yıl rekor seviyeye yükseldi

Enerji Günlüğü - ABD'de ham petrol üretimi geçen yıl günlük ortalama 9,42 milyon varil ile 44 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.ABD Enerji Enformasyon...

ABD petrol üretimi geçen yıl rekor seviyeye yükseldi

Enerji Günlüğü - ABD'de ham petrol üretimi geçen yıl günlük ortalama 9,42 milyon varil ile 44 yılın en yüksek seviyesine ulaştı.

ABD Enerji Enformasyon İdaresi (EIA) verilerine göre, ABD'de ham petrol üretimi geçen yıl günlük ortalama 9,42 milyon varile ulaşarak, 1972'den bu yana en yüksek seviyeye çıktı. ABD'de 1972 yılında günlük ortalama 9,44 milyon varil ham petrol üretilmişti.

Açıklamada, geçen sene ABD'deki petrol üretiminin son 43 yılın en yüksek seviyesi olmasına karşın, düşük petrol fiyatları nedeniyle Nisan 2015'ten itibaren ülkede ham petrol üretiminin düşmeye bağladığına da dikkat çekildi.

Aynı zamanda yedi yıl üst üste artış kaydeden ham petrol üretimi geçen yıl en çok Teksas, Meksika Körfezi ve Kuzey Dakota Eyaletlerinde gerçekleştirildi. 

EIA, ABD'nin ham petrol üretiminin bu yıl günlük ortalama 8,7 milyon varil, gelecek sene de günlük ortalama 8,6 milyon varil olmasını tahmin ediyor.

EIA verilerine göre, bu yılın Temmuz ayında ABD'deki ham petrol üretimi günlük ortalama 8,69 milyon varile geriledi.

Etiketler : , , ,
Önceki ve Sonraki Haberler