1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol ve gaz üretiminin artmasını istiyor

ABD petrol ve gaz üretiminin artmasını istiyor

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, ABDli şirketlerden petrol ve doğal gaz üretiminin arttırılmasını istedi.

ABD petrol ve gaz üretiminin artmasını istiyor

Enerji Günlüğü - ABD yönetimi, enerji şirketlerinden petrol ve doğal gaz üretimlerini arttırmalarını talep etti.

ABD Enerji Bakanı Jennifer Granholm, ABD enerji sektöründen petrol ve gaz üretimini artırmalarını istedi.  "Bir savaş durumundayız" diye konuşan Granholm, "Biden ve Enerji Bakanlığı üretimin artırılması için sizinle çalışmaya hazır. Petrol ve gaz üretiminde artışa ihtiyacımız var" dedi.  

Granholm konuşmasında, bir taraftan daha temiz enerji dönüşümü için çalışırken, kısa vadede petrol arzının arttırılabileceğini savundu. Granholm, "Konuşurken sakız çiğneyebiliriz" ifadelerini kullandı. 

VENEZUELA’DAN PETROL İHRACATI GÜVENCESİ TALEBİ

ABD ülke içinde üretimin arttırılması talebini dile getirirken, ülke dışında da petrol tedariğini arttırmaya çalışıyor. Venezuela’ya yönelik 2019 yılından bu yana uygulanan ABD yaptırımlarının hafifletilmesi için Maduro yönetimi ile görüşen Amerikalı yetkililerin, petrol ihracatının belirli bir kısmının ABD'ye yapılacağı konusunda güvence talep ettikleri öne sürüldü. Konuya yakın kaynakların Reuters'e verdikleri bilgiye göre, Rusya'dan petrol ithalatına getirilen yasağın arzda yaratacağı eksikliğin telafi edilmesi için çalışan Amerikalı diplomatlar, Venezuelalı muhataplarına ABD yaptırımlarını gevşetilmesinin şartının Venezuela'nın petrolü doğrudan ABD'ye sevk etmesi olduğunu ifade ettiler.

STRATEJİK REZERVLERDEN DAHA FAZLA PETROL SATIŞI MASADA

Öte yandan ABD, stratejik rezervlerinden daha fazla petrol satmayı değerlendirecek. ABD Dışişleri Bakanlığı kıdemli danışmanı Amos Hochstein, ABD ve diğer ülkelerin ihtiyaç olması halinde stratejik rezervlerinden daha fazla petrol satmayı değerlendireceklerini söyledi. Hochstein, "Eğer global ölçekte müttefiklerimiz ile birlikte yeniden bir şeyler yapmamız gerekir ise, bunu yapacağız" dedi. 

ABD ve Uluslararası Enerji Ajansı üyesi ülkeler hali hazırda stratejik rezervlerinden toplamda 60 milyon varil petrol satmak için anlaşmaya varmışlardı. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler