1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD petrol ve gazda Rusya`yı solladı!

ABD petrol ve gazda Rusya`yı solladı!

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri’nin bu yıl Rusya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticisi olması bekleniyor.Amerika...

ABD petrol ve gazda Rusya`yı solladı!

Enerji Günlüğü - Amerika Birleşik Devletleri’nin bu yıl Rusya’yı geride bırakarak dünyanın en büyük petrol ve gaz üreticisi olması bekleniyor.

Amerika Birleşik Devletleri’nin son yıllarda yöneldiği şist gazı kaynakları ve kullandığı yeni teknolojiler enerji üretiminin artmasını sağladı.

Wall Street Journal’ın haberine göre Rusya’nın temmuz ayındaki günlük enerji üretiminin 21,8 milyon varillik petrole eş değer olduğu tahmin ediliyor. Amerika Birleşik Devletleri’nin aynı dönemdeki üretimi ise 22 milyon varili aştı.

GAZ DAHA ÇOK ÖNE ÇIKIYOR

Dünyanın en büyük enerji tüketicilerinden biri olan Amerika’daki bu üretim artışı dünya enerji piyasasını da etkiledi. Son beş yılda ABD'nin doğalgaz ithalatı yüzde 32, petrol ithalatı 15 yüzde azaldı. Dikkatler petrol kaynakları üzerinde yoğunlaşsa da doğalgaz enerji piyasasında giderek daha çok öne çıkıyyor. Hem ABD'yi hem de Rusya’yı, enerji dünyasında Suudi Arabistan’ın önüne taşıyan faktör bu alandaki etkinlikleri oldu.

Etiketler : , ,
Önceki ve Sonraki Haberler