1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD rafineri grevinde ön anlaşma sağlandı

ABD rafineri grevinde ön anlaşma sağlandı

Enerji Günlüğü - ABD'de son 35 yılın en büyük rafineri grevinde ön anlaşma sağlandı.United Steelworkers Sendikası dün bir açıklama yaparak, petrol...

ABD rafineri grevinde ön anlaşma sağlandı

Enerji Günlüğü - ABD'de son 35 yılın en büyük rafineri grevinde ön anlaşma sağlandı.

United Steelworkers Sendikası dün bir açıklama yaparak, petrol şirketleri ile grevin sona erdirilmesi için bir ön anlaşmaya vardıklarını duyurdu.

Yapılan açıklamaya göre taraflar ücretler, güvenlik ve diğer konularda uzlaştılar. Yeni toplu sözleşme ile yıllık ücretler ilk yıl yüzde 2,5, takip eden 2 yıl yüzde 3 ve dördüncü yılda yüzde 3,5 artacak.

Varılan yeni anlaşma 30 bin kadar çalışan için 4 yıl geçerli olacak.

200’den fazla rafineri, terminal ve kimyasal tesisteki çalışanları temsil eden ABD Birleşik Çelik İşçileri Birliği’nin 1 Şubat’ta aldığı karar ile başlattığı grevde sendika, Chevron, ExxonMobil gibi petrol devlerinin de aralarında bulunduğu petrol şirketlerinin Shell tarafından Şubat ayında sunulan tekliflerini kabul etmemişti.

Sendika üyesi 6500'den fazla işçi greve gitmişti. Altı haftadır süren grev 1980 yılından bu yana ABD'de en geniş kapsamlı rafineri grevi.

ABD'de toplam rafineri sayısını beşte birini oluşturan 12 rafineride yaşanan grev 40 gündür devam ediyor. Bu rafinerilerde faaliyetler geçici işçilerle devam ettiriliyor.

ABD RAFİNERİ GREVİNDE ANLAŞMA SAĞLANAMADI

Önceki ve Sonraki Haberler