1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Rosneft’e bağlı şirketi ticari kara listeye aldı

ABD Rosneft’e bağlı şirketi ticari kara listeye aldı

ABD, Rus devlet petrol şirketi Rosneft’e bağlı Rosneft Trading SA şirketini Venezuela hükümetini finansal olarak desteklediği gerekçesiyle ticari kara listeye aldı.

ABD Rosneft’e bağlı şirketi ticari kara listeye aldı

Enerji Günlüğü - ABD, Rus devlet petrol şirketi Rosneft’e bağlı Rosneft Trading SA şirketini Venezuela hükümetini finansal olarak desteklediği gerekçesiyle ticari kara listeye aldı.

ABD Hazine Bakanlığı, Venezuela üzerinde baskıyı artırmak için yeni bir adım attı. ABD, Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro yönetimindeki hükümetin en önemli finansal kaynağını oluşturan petrol gelirlerini engellemek için Rus devlet petrol şirketi Rosneft'in bağlı ortaklığını kara listeye aldı. 

Hazine Bakanlığı, Rosneft'in Cenevre merkezli petrol ticaret birimi Rosneft Trading SA'ya yaptırım uygulayacağını duyurdu. Hazine Bakanı Steven Mnuchin yaptığı açıklamada, ABD’nin Maduro hükümetinin eylemlerini engellemeye kararlı olduğunu söylerken Rosneft açıklama yapmayı reddetti. 

ABD, şirketin Venezuela’da Nicolas Maduro hükümetini finansal olarak desteklediğini ve ABD yaptırımlarını deldiğini iddia ediyor. Amerikalı yetkililer Rosneft Trading'i Venezuela'nın petrol sektörünü desteklemek, petrolün gemiden gemiye transferi yoluyla ABD yaptırımların aktif şekilde kaçmaya çalışmakla suçluyorlar. 

 

Önceki ve Sonraki Haberler