1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Rusya’dan ham petrol ithalatını yüzde 43 arttırdı

ABD Rusya’dan ham petrol ithalatını yüzde 43 arttırdı

Ukrayna krizi nedeniyle Rus petrolünü satın almamaları için Avrupalı ​​müttefiklerine baskı yapan Amerika Birleşik Devletleri’nin Rusya’dan petrol ithalatını arttırdığı kaydedildi. 

ABD Rusya’dan ham petrol ithalatını yüzde 43 arttırdı

Enerji Günlüğü - ABD, petrol ithalat yasağına rağmen Rusya’dan petrol alımını arttırdı. ABD geçen hafta Rusya’dan petrol ithalatını %43 arttırdı.

Rusya Federasyonu Güvenlik Konseyi Bakan Yardımcısı Mihail Popov, ABD'nin Rus petrol ithalatının geçen hafta yüzde 43 artarak günde 100.000 varile yükseldiğini açıkladı. Popov, ABD’nin bir yandan petrol alımını arttırırken, bir yandan da  Avrupalıları Moskova'ya yaptırım uygulamaya zorladığına dikkat çekti.

ABD’nin bu çelişkili tutumu sosyal medyada, ABD’nin Rusya'dan ucuz petrol alıp Avrupa'ya pahalıya satarak kar elde edebileceği yorumlarına neden oldu.

ANLAŞMALAR İÇİN SON TARİH 22 NİSAN

Bu arada ABD Hazinesi, Rusya'dan petrol ve kömür ithalatına ilişkin anlaşmaları sona erdirmek için 22 Nisan’ı son tarih olarak belirledi.

Rystad Energy verilerine göre Amerika, Rusya'dan günde 100 bin varil petrol ithal ediyor. Bu da Rusya'nın ham petrol ihracatının yüzde 5'ini oluşturuyor. Geçen yıl Amerika'nın petrol ve petrol ürünleri ithalatının yüzde 8'i Rusya'dan yapıldı.

 

Etiketler : , ,
İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler