1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD rüzgâr enerjisine 57 milyar dolar yatırım planlıyor

ABD rüzgâr enerjisine 57 milyar dolar yatırım planlıyor

ABD, 2030 yılına kadar rüzgâr enerjisine 57 milyar dolar yatırım yaparak 30 bin MW yükseltmeyi planlıyor.

ABD rüzgâr enerjisine 57 milyar dolar yatırım planlıyor

Enerji Günlüğü - ABD, 2030 yılına kadar rüzgâr enerjisine 57 milyar dolar yatırım yaparak 30 bin MW yükseltmeyi planlıyor.

EY Yenilenebilir Enerji Ülke Çekiciliği Endeksi’nde ABD, 2016 yılında bu yana ilk kez birinci sıraya yükseldi. Raporda ABD’nin yükselişinde Üretim Vergi Kredisi’nin kısa vadeli olarak uzatılmasının ve offshore rüzgâr enerjisindeki uzun vadeli büyümenin etkili olduğu ifade ediliyor. ABD, 2030 yılına kadar rüzgâr enerjisine 57 milyar dolar yatırım yaparak 30 bin MW yükseltmeyi planlıyor. 

ÇİN UZUN VADEDE OLUMLU SEYRİNİ SÜRDÜRECEK

Öte yandan ABD'nin ticaret savaşı içinde olduğu Çin’in yenilenebilir enerji büyümesinde, hükümetin teşvikleri keserek daha rekabetçi bir ortam yaratmaya çabalaması ile yavaşlama olduğu görülüyor. Bununla birlikte COVID-19 sürecinde talebin baskılamasının, Çin’in endekste ikinci sıraya gerilemesinde etkili olduğu belirtiliyor. Ancak Çin için uzun vadeli beklentilerin olumlu seyrini sürdürdüğü görülüyor. Nükleer enerjiden kademeli olarak uzaklaşan Fransa ise endekste bir basamak yükselerek üçüncü sıraya geldi.

Etiketler : ,
Önceki ve Sonraki Haberler