1. HABERLER

  2. YENİLENEBİLİR

  3. RÜZGAR

  4. ABD rüzgar ihalesinde rekor fiyat teklifi

ABD rüzgar ihalesinde rekor fiyat teklifi

Enerji Günlüğü - ABD’de offshore rüzgâr enerjisi santrallerinin kurulması için yapılan ihaleye üç şirket 405,1 milyon dolarlık bir teklif sunarak...

ABD rüzgar ihalesinde rekor fiyat teklifi

Enerji Günlüğü - ABD’de offshore rüzgâr enerjisi santrallerinin kurulması için yapılan ihaleye üç şirket 405,1 milyon dolarlık bir teklif sunarak rekor kırdı.

Petrol ve doğalgaz üretiminde bir numaraya yükselen ABD’de yenilenebilir enerjiye de artan bir ilgi var. ABD tarihindeki en pahalı açık deniz rüzgar anlaşmasını gerçekleştirdi. Massachusetts Eyaleti Martha's Vineyard Adası açıklarında üç ayrı bölgede kurulacak offshore (denizüstü) rüzgar santralleri için rekor teklif sunuldu. Equinor Wind US LLC, Mayflower Wind Energy LLC ve Vineyard Wind LLC şirketleri rüzgâr enerjisi santralleri için ayrı ayrı 135’er milyon dolarlık teklifte bulundu. Böylece ABD tarihindeki en pahalı açık deniz rüzgar anlaşması imzalanmış oldu.

Rüzgâr enerjisi santrallerinin inşa edileceği lokasyon ABD’nin doğu kıyılarındaki enerjiye aç kentlerine hizmet sunmaya elverişli ve aynı zamanda devletin yenilenebilir enerji satın alma talebini de karşılamış olacak.

Bölgenin üç alanında kurulacak santrallerin ne kadar elektrik üretecekleri henüz belli değil. Ancak sekizincisi tamamlanan ihaleler ile bölge genelinde toplamda 4.1 GW kapasiteye sahip olacak santrallerin yaklaşık 1,5 milyon hanenin elektrik gereksinimini karşılaması bekleniyor.

Önceki ve Sonraki Haberler