1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Senatosu, OPEC’e anti-tekel davası açabilecek

ABD Senatosu, OPEC’e anti-tekel davası açabilecek

ABD Senatosu Hukuk Komitesi, OPEC'i hedef alan ve NOPEC adı verilen anti-tekel tasarısını onayladı.

ABD Senatosu, OPEC’e anti-tekel davası açabilecek

Enerji Günlüğü - ABD Senatosu, OPEC üyeleri ve ortaklarına karşı petrol fiyatlarını yükseltmek için gizli anlaşma içinde oldukları iddiası ile dava açmayı mümkün kılan bir tasarıyı onayladı. 

ABD Senatosu'ndaki alt komitelerden biri olan Hukuk Komitesi, OPEC üyelerini ve müttefiklerini petrol fiyatlarını yükseltmek için gizli anlaşma içinde olmakla suçlayarak dava açma imkanı veren bir yasa tasarısını onayladı. Tasarı Komite'den 4'e karşı 17 oyla geçti.  

NOPEC adı verilen tasarı, OPEC ve OPEC üyesi ülkelerin ulusal petrol şirketlerini davalardan koruyan ABD anti-tekel yasasındaki egemenlik, bağımsızlık muafiyetini ortadan kaldırıyor. Tasarının yasalaşması için Senato ve Temsilciler Meclisi'nden geçmesi, Başkan Biden tarafından imzalanması gerekiyor.  

BEYAZ SARAYIN BAZI ENDİŞELERİ VAR

Beyaz Saray Sözcüsü Jens Psaki, tasarının kabul edilmesinin ardından yaptığı değerlendirmede, bu tasarının potansiyel etkileri konusunda ve  Ukrayna savaşının devam ettiği ortamda yaratabileceği istenmeyen etkiler konusunda endişeleri olduğunu vurguladı. Psaki, Beyaz Saray'ın tasarı üzerinde çalışmaya devam ettiğini de vurguladı. 

Önceki ve Sonraki Haberler