1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD stratejik rezervlerinden petrol satacak

ABD stratejik rezervlerinden petrol satacak

ABD, Rusya’dan petrol alımını arttıran Hindistan’a petrol alımlarının görüşülmesi için Hazine Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosegnberg’i gönderiyor.

ABD stratejik rezervlerinden petrol satacak

Enerji Günlüğü - ABD, olağanüstü durumlara karşı tuttuğu stratejik rezervlerinden 40,1 milyon varil petrol satıyor.

ABD Enerji Bakanlığı, Biden yönetiminin daha önce aldığı karar çerçevesinde ABD'nin Stratejik Petrol Rezervleri'nden 40,1 milyon varil petrol satılmakta olduğunu bildirdi. Biden yönetimi stratejik rezervlerden petrol satışına 31 Mart'ta karar vermişti. Karar kapsamında 6 ay boyunca günde ortalama 1 milyon varil petrolün piyasa sürüleceği belirtilmişti.

HİNDİSTAN’A RUS PETROLÜ ZİYARETİ

Öte yandan ABD, hali hazırda Rus petrolünün üçüncü büyük alıcısı konumundaki Hindistan’a da müdahaleye hazırlanıyor. Biden yönetimi, Rusya'dan petrol alımlarının görüşülmesi için Hazine Bakan Yardımcısı Elizabeth Rosegnberg'i Hindistan'a gönderiyor. ABD Hazine Bakanlığı'nın Terör Finansmanı ve Finansal Şuçlar'dan sorumlu ismi olan Rosenberg, Yeni Delhi ve Bombay'da temaslarda bulunacak. 

Hindistan Nisan ayında Rusya'dan 277 bin varil/gün petrol ithal etti. Mart ayında bu rakam 66 bin varil/gün seviyesindeydi.

 

Önceki ve Sonraki Haberler