1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Suriye petrolü için henüz harekete geçmedi

ABD Suriye petrolü için henüz harekete geçmedi

ABD’nin henüz Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan petrol sahalarının kontrolü için harekete geçmediği ve bölgedeki sahaların yerel yönetimin kontrolünde olduğu kaydedildi.

ABD Suriye petrolü için henüz harekete geçmedi

Enerji Günlüğü - ABD’nin henüz Suriye’nin kuzeydoğusunda bulunan petrol sahalarının kontrolü için harekete geçmediği ve bölgedeki sahaların yerel yönetimin kontrolünde olduğu kaydedildi.

ABD Dışişleri Bakanlığı’ndan üst düzey bir yetkili, Suriye’nin kuzeydoğusundan çıkarılan petrol ile ilgili Beyaz Saray’dan şu ana kadar bir talimat gelmediğini ve petrolün yerel yetkililer tarafından kendi çıkarları için kullanıldığını söyledi.

Yetkili, “Yerel otoriteler, yerel toplulukların yararına petrolü işliyor. Burada, Dışişleri Bakanlığı’nda petrol sahalarıyla ne yapacağımıza dair yönetimden bir yönlendirme yok” ifadesini kullandı. 

ABD’nin bölgedeki petrol kuyularının kontrolünü askeri varlık yoluyla elinde tutmak istediği ve hatta petrol sahalarını güvence altına almak için bölgede genişletilmiş askeri operasyona onay verdiği iddia ediliyordu. Buna göre ABD askerlerinin, Kürt güçlerin kontrolündeki Deyr ez Zor ile Haseke arasında yaklaşık 150 kilometrelik bir alanda kontrol sağlayacağı kaydediliyordu.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler