1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Trump Suriye petrolü için az sayıda askerini bırakacak

Trump Suriye petrolü için az sayıda askerini bırakacak

ABD Başkanı Donald Trump, Suriye petrolünü korumak için az sayıda ABD askerinin Suriye’nin Ürdün ve İsrail’e yakın bölgelerinde kalacağını söyledi.

Trump Suriye petrolü için az sayıda askerini bırakacak

Enerji Günlüğü - ABD Başkanı Donald Trump, Suriye petrolünü korumak için az sayıda ABD askerinin Suriye’nin Ürdün ve İsrail’e yakın bölgelerinde kalacağını söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump Beyaz Saray’da bugün yaptığı kabine toplantısında Suriye’deki ABD askerlerinin tamamını çekmek istediğini ancak İsrail ve Ürdün’ün, bir grup Amerikan askerinin kalması talebinde bulunduğunu belirterek, az sayıda askerin, petrolü koruma altına almak için, Suriye’nin tamamen farklı bir bölgesinde, Ürdün yakınlarında ve İsrail’e yakın bölgelerde kalacağını söyledi.

Trump yaptığı açıklamada, “Az sayıda askerin, petrolü koruma altına almak için, Suriye’nin tamamen farklı bir bölgesinde, Ürdün yakınlarında ve İsrail’e yakın bölgelerde kalacak. Bu tamamen farklı bir mantık. Bunun dışında ABD askerlerinin kalması için sebep yok” ifadesini kullandı.

Trump, Irak savaşına bir vatandaş olarak hep karşı çıktığını ama girilecekse de petrolün sağlama alınması gerektiğini söylediğini kaydederek, aynı durumun Suriye için de geçerli olduğunu söyledi. 

PETROL GELİRİ PAYLAŞIMI İÇİN BİR ŞİRKETİMİZİ GÖNDEREBİLİRİZ

Trump ayrıca, ABD’nin Suriye’nin kuzeyinde Kürtlerin Suriye petrolünden elde edilecek gelire, nakit akışına erişimlerinin olması için de ‘bir şeyler düşüneceklerini’ belirterek, “Belki bunun doğru dürüst yapılabilmesi için petrol şirketlerimizden birini göndeririz. Çok büyük bir petrol sahası değil ama var olan petrol için herkes savaşıyor” dedi.

TRUMP RUSYA’YI UZAK TUTMAYI HEDEFLİYOR

İngiliz Times gazetesi bugünkü sayısında, ABD'nin Suriye'de asker bırakma kararını değerlendirdi. Gazeteye göre bu kararın nedeni, Washington'un Rusya'yı, Suriye'deki petrol sahalarından uzak tutmak istemesi. Haberde, "Türkiye artık Sayın Erdoğan'ın ilan ettiği 'güvenli bölge'nin sadece Tel Abyad ve Ras'ul Ayn arasında olacağını kabul etmeli" denildi. 

BBC'nin internet sitesinde yer alan haberde, ABD Savunma Bakanı Mark Esper, 200 kadar Amerikan askerinin Suriye-Irak sınırı yakınında tutulmasına yönelik planları değerlendirdiğini söylemişti. Times'ta, Orta Doğu muhabiri Richard Spencer imzalı haberde, bu askerlerin nüfusun çoğunluğunu Kürtlerin oluşturduğu bölge dışında görev yapacakları ve petrol sahalarını kontrol edecekleri belirtiliyor.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler