1. HABERLER

  2. PETROL

  3. Pentagon Suriye petrolü için plan hazırlıyor

Pentagon Suriye petrolü için plan hazırlıyor

ABD’nin Suriye petrolünün IŞİD’in ya da İran’ın eline geçmesini önleyecek bir plan hazırladığı ve bölgeye tank ya da zırhlı araç konuşlandırabileceği kaydedildi.

Pentagon Suriye petrolü için plan hazırlıyor

Enerji Günlüğü - ABD’nin Suriye petrolünün IŞİD’in ya da İran’ın eline geçmesini önleyecek bir plan hazırladığı ve bölgeye tank ya da zırhlı araç konuşlandırabileceği kaydedildi.

ABDli Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham Pentagon’un Suriye petrolünün IŞİD’in ya da İran’ın eline geçmesini önleyecek bir plan hazırladığını söyledi. ABD basınına göre Pentagon bölgeye tank ya da zırhlı araç konuşlandırabilir. 

Cumhuriyetçi Senatör Lindsey Graham, Beyaz Saray’da ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mike Milley’den brifing aldıktan sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, “Genelkurmay, IŞİD’in geri gelmesini, petrolün IŞİD’in ya da İran’ın eline geçmesini önlemede işe yarayabileceğini düşündüğüm bir plan toparlıyor” ifadelerini kullandı. Senatör Graham planla ilgili ayrıntı vermedi ancak planın ABD’nin Suriye’deki kritik hedeflerini karşılayacağı konusunda kendisini cesaretlendirdiğini belirtti.

Suriye’deki petrol sahalarının korunacağı mesajını daha önce veren ABD Başkanı Donald Trump, bir grup ABD askerinin petrol sahalarını korumak üzere ABD’de kalacağını doğrulamıştı.

 

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler