1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD temiz hidrojen merkezleri kuruyor

ABD temiz hidrojen merkezleri kuruyor

ABD Enerji Bakanlığı, ülke genelinde temiz hidrojen merkezleri oluşturmak adına program başlattı.

ABD temiz hidrojen merkezleri kuruyor

Enerji Günlüğü - DOE, ülke genelinde temiz hidrojen merkezleri oluşturmak amacıyla tasarladığı program için başvuruları açtı.

Amerika Birleşik Devletleri Enerji Bakanlığı (DOE), tüm ülkeye yayılması planlanan bölgesel temiz hidrojen merkezleri oluşturmak üzere tasarlanan 7 milyar dolarlık program için başvuruları açtı. Proje, ABD Başkanı Joe Biden'in İki Taraflı Altyapı Yasası aracılığıyla finanse edilen 8 milyar dolarlık hidrojen merkezi programının bir parçası olarak oluşturuldu.

DOE, 6 ila 10 adet temiz hidrojen merkezi tasarımı seçmeyi hedeflediğini aktardı. Tasarımın tanıtıldığı ön başvurular 7 Kasım 2022 tarihinde sona ererken, tam başvurular 7 Nisan 2023 tarihine kadar devam edecek.

AVRUPA KOMİSYONU’NDAN TEMİZ HİDROJEN İÇİN YENİ PROJE ONAYI

Öte yandan Avrupa Komisyonu, hidrojen değer zincirinde araştırma, endüstriyel dağıtım ve ilgili altyapının inşasını desteklemek için ikinci bir Avrupa Ortak İlgi Alanı Projesi'ni onayladı. Projeye; Avusturya, Belçika, Danimarka, Finlandiya, Fransa, Yunanistan, İtalya, Hollanda, Polonya, Portekiz, Slovakya, İspanya ve İsveç katılım gösterdi. Projeye katılan ülkelerin 5,2 milyar euroya varan kamu desteğinden yararlanacakları bildirildi.

Komisyon Başkanı Ursula von der Leyen, “Avrupa ortak çıkarına ilişkin önemli projelere mali katılımımızı artıracağız” diye konuştu.

İlgili Haberler
Önceki ve Sonraki Haberler