1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD TürkAkım’a karşı

ABD TürkAkım’a karşı

Enerji Günlüğü - ABD’nin, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden Türkiye’ye aktaracak olan ve halen yapımı süren ‘Türk Akımı’ doğal...

ABD TürkAkım’a karşı

Enerji Günlüğü - ABD’nin, Rus doğal gazını Karadeniz üzerinden Türkiye’ye aktaracak olan ve halen yapımı süren ‘Türk Akımı’ doğal gaz boru hattı projesine karşı olduğu açıklandı.

ABD Dışişleri Bakanlığı’na bağlı Enerji Kaynakları Birimi Müsteşar Yardımcısı John McCarrick yaptığı açıklamada, ABD’nin, Rusya’dan başlayıp Karadeniz üzerinden Türkiye’ye aktarılması planlanan ‘Türk Akımı’ doğal gaz boru hattı projesine karşı olduğunu söyledi. Hattın deniz kısmının inşaasının yüzde 30'u tamamlanmış durumda.

ABD KUZEY AKIM 2 HATTINA DA KARŞI

John McCarrick yaptığı açıklamada, ABD’nin aynı zamanda Rusya’dan Almanya’ya gidecek olan Kuzey Akım 2 doğalgaz boru hattına da karşı olduğunu ve hattın inşa edilmeyeceğini beklediklerini söyledi.

Kuzey Akım 2 hattının, Rus hükümetinin Ukrayna’dan Avrupa’ya ulaşan boru hattının yönünü değiştirerek, Ukrayna’yı aldığı geçiş ücretinden mahrum bırakmak için düşündüğü siyasi bir proje olduğunu kaydeden McCarrick, Rus doğalgaz şirketi Gazprom ile Avrupalı alıcılar arasında anlaşmaya varılırsa, Avrupalı şirketlerin Amerikan yaptırımlarına maruz kalma ihtimalinin olduğunu, hattın çizgilerini incelemeleri gerekeceğini söyledi. 

 

 
Önceki ve Sonraki Haberler