1. HABERLER

  2. DOĞALGAZ

  3. ABD ve İrlanda şirketleri Polonya’da kaya gazı çıkaracak

ABD ve İrlanda şirketleri Polonya’da kaya gazı çıkaracak

Enerji Günlüğü - ABD’li TransAtlantic Petrol şirketi Polonya’da şeyl gazı arama ve çıkarma çalışmaları için İrlanda merkezli petrol ve doğalgaz...

ABD ve İrlanda şirketleri Polonya’da kaya gazı çıkaracak

Enerji Günlüğü - ABD’li TransAtlantic Petrol şirketi Polonya’da şeyl gazı arama ve çıkarma çalışmaları için İrlanda merkezli petrol ve doğalgaz şirketi San Leon Energy ile bir anlaşma imzaladı.

Anlaşmaya göre, TransAtlantic Petrol şirketi Permiyen Ana Dolomit ve Rotliegendes oluşumlarındaki altı kuyudaki çalışma programı için yüzde yüz fon sağlayacak. TransAtlantic Petrol şirketi bu çerçevede 10 milyon dolar ödeme yapmayı taahhüt etti.

San Leon şirketi, çalışma programının değerinin en fazla 60-70 milyon dolar olacağını tahmin ediyor. TransAtlantic Petrol şirketi Nowa Sol, Wschowa, Gora, Rawicz, Prisice, Kotlarka, Olesnica, Praska ve Wielun’da bulunan toplam 1.9 milyon hektarlık alanda bölünmemiş % 50 iş karı elde edebilir.

YÜKSELEN SAN LEON ENERGY

Petrol aramacılığında son dönemde yükselen San Leon Energy, bir süre önce benzer bir anlaşmayı Main Dolomite play alanındaki üç kuyu için Horizon General şirketi ile de imzalamıştı.

San Leon Energy, geçtiğimiz Eylül ayında Türkiye'de yedi farklı sahada petrol ve doğalgaz arama lisansı bulunan Alpay Enerji'nin yüzde 75'ini almak için anlaşma yapmıştı. Şirket ayrıca, Polonya,Fas, Arnavutluk, İrlanda, İspanya, Romanya, Almanya, Fransa ve İtalyaolmak üzere dokuz ülkede petrol, doğalgaz ve kaya gazı operasyonları yürütüyor.

Önceki ve Sonraki Haberler