1. HABERLER

  2. ELEKTRİK

  3. ABD ve Japonya temiz enerjide işbirliği başlatıyor

ABD ve Japonya temiz enerjide işbirliği başlatıyor

ABD ve Japonya, yenilenebilir enerji, elektrik şebekesinin modernizasyonu, nükleer enerji ve dekarbonizasyon teknolojileri alanlarında işbirliği yapacak.

ABD ve Japonya temiz enerjide işbirliği başlatıyor

Enerji Günlüğü - ABD ve Japonya, yenilenebilir enerji, elektrik şebekesinin modernizasyonu, nükleer enerji ve dekarbonizasyon teknolojileri alanlarında işbirliği yapacak.

ABD ve Japon hükümetleri ortak bir açıklama yaparak, temiz enerji konusunda işbirliği yapacaklarını duyurdular. Açıklamaya göre, ABD Dışişleri Bakanlığı ve Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı'nın başkanlığında 10 Haziran'da ilk Japonya-ABD Temiz Enerji Ortaklığı (JUCEP) toplantısını gerçekleştirdi.

Paris Anlaşması kapsamındaki ortak iklim hedeflerini ilerleteceği ve 2050 yılına kadar küresel olarak net sıfır sera gazı emisyonu elde edilmesine yardımcı olacağı beklenen işbirliği ile temiz, uygun maliyetli ve güvenli enerji teknolojileri kullanılarak enerji güvenliğini ve sürdürülebilir büyümeyi sağlamak hedefleniyor. 

İşbirliği yenilenebilir enerji, elektrik şebekesinin modernizasyonu, nükleer enerji ve dekarbonizasyon teknolojileri alanlarında olacak ancak bunlarla sınırlandırılmayacak.

İŞBİRLİĞİNDE ODAK NOKTALARI

İşbirliği kapsamında iki ülke Hint-Pasifik'te iklim değişikliğini ele almaya ve Hint-Pasifik ortaklarıyla bağlantı kurmaya; Temiz, güvenli ve sürdürülebilir bir enerji arzı sağlamak için vazgeçilmez olan rekabetçi enerji piyasalarını desteklemeye; ekonomik, temiz ve güvenilir enerjiye evrensel erişimin kolaylaştırılmasına odaklanacak.

Önceki ve Sonraki Haberler