1. HABERLER

  2. NÜKLEER

  3. ABD ve Vietnam'dan Nükleer Teknoloji Anlaşması

ABD ve Vietnam'dan Nükleer Teknoloji Anlaşması

Enerji Günlüğü - ABD ve Vietnam Güneydoğu Asya ülkelerine nükleer teknoloji transferi sağlayan 'Sivil Nükleer İşbirliği Anlaşması' imzaladılar....

ABD ve Vietnam'dan Nükleer Teknoloji Anlaşması

Enerji Günlüğü - ABD ve Vietnam Güneydoğu Asya ülkelerine nükleer teknoloji transferi sağlayan 'Sivil Nükleer İşbirliği Anlaşması' imzaladılar. Anlaşma ABD’nin Vietnam’da gelişmekte olan sektöre yatırım yapmasının önünü açacak.

The Guardian gazetesinde yer alan habere göre, ABD-Vietnam Sivil Nükleer İşbirliği Anlaşması yılsonundan önce Kongre’nin onayına sunulacak. Onun öncesinde ise Başkan Obama’nın onayının alınması gerekiyor.

VİETNAM İLE İLİŞKİLER AMERİKA’NIN ASYA İLE İLİŞKİLERİNİ DENGELEME STRATEJİSİNİN BİR PARÇASI

Amerika, Asya ile ilişkilerini yeniden dengeleme stratejisinin bir parçası olarak Vietnam ile ekonomik ve güvenlik bağlarını geliştiriyor. Bazıları buna Asya’da artan Çin etkisinin neden olduğunu düşünüyor.

ABD-Vietnam ilişkilerinin daha da arttırılması önündeki en büyük engelin Vietnam’daki insan hakları ihlalleri olduğu düşünülüyor.

VİETNAM 2030 YILINA KADAR İKİ NÜKLEER ENERJİ SANTRALİNE SAHİP OLACAK

Vietnam 2020 yılında bitirmeyi planladığı ilk nükleer santralini ülkenin güneyinde yer alan Ninh Thuan bölgesinde yapmak için Rusya ile çalışıyor. Vietnam’da enerji ihtiyacı % 5’lik yıllık ekonomik büyüme oranına paralel olarak hızla gelişiyor.

Vietnam aynı zamanda, aynı yerde İkinci bir nükleer enerji santrali kurmak için Japon Konsorsiyumu ile de bir anlaşma imzaladı. 2024-2025 tarihlerine kadar sahip olacağı iki nükleer reaktör ve Kerry’ye göre 2030 yılına kadar 50 milyar dolarlık büyüme beklentisi ile Vietnam, Çin’den sonra Doğu Asya’da ikinci büyük nükleer enerji piyasası olacak.

Önceki ve Sonraki Haberler