1. HABERLER

  2. PETROL

  3. ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını es geçti

ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını es geçti

Enerji Günlüğü - ABD'de Trump yönetimi, Venezuela açısından yaşamsal öneme sahip olan petrol sektörüne yönelik uygulaması beklenen yaptırımları...

ABD Venezuela'ya petrol yaptırımını es geçti

Enerji Günlüğü - ABD'de Trump yönetimi, Venezuela açısından yaşamsal öneme sahip olan petrol sektörüne yönelik uygulaması beklenen yaptırımları uygulamayacak.

ABD'de Trump yönetimi, Pazar günü yapılan seçimi "oyun, danışıklı dövüş" olarak ilan ettiği Güney Amerika ülkesi Venezuela'ya karşı yaptırımlar uygulayacağını açıkladı. ABD petrol sektörüne beklenenin tersine herhangi bir yaptırım açıklamadı. 

Trump yönetiminden bir yetkili petrol sektörüne yaptırımlardan, bazı bağlı ortaklıkların da içinde olduğu olduğu bazı olası zorluklara neden olacağı endişesi ile uzak durulduğu açıklamasını yaptı. 

YAPTIRIMLAR MADURO İLE SINIRLI KALDI

ABD şimdilik sadece, diktatör olarak ilan ettiği Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro'nun ABD'deki tüm mal varlıklarını dondurdu. Ayrıca ABD vatandaşlarının Maduro ile herhangi bir ekonomik anlaşma yapması da yasaklandı. 

Yaptırımlar arasında Venezuela petrolünün ABD'ye satışının yasaklanmasının yer almayacağı, ancak ABD hafif petrolünün işlenmek üzere Venezuela rafinerilerine satılmasının ve ABD petrolü ile Venezuela petrolünün karıştırılarak yeniden ihraç edilmesinin yasaklanması bekleniyordu. 

ABD Devlet Başkanı Donald Trump, dün sonuçlanan seçimlerde zafer ilan eden Kurucu Meclis’in hayata geçirilmesi halinde Venezuela’yı “hızlı ve ekonomik yaptırımla” tehdit etmişti. Yaptırımların ilk adımı olarak da bakan düzeyinde pek çok hükümet görevlisinin ABD’deki malvarlıkları dondurulmuştu. Maduro ise bu ülkeleri ülkedeki sosyalizmi yıkma planının birer parçası olmakla suçluyor.

Önceki ve Sonraki Haberler