1. HABERLER

  2. SÜRDÜRÜLEBİLİRLİK

  3. ABD yargısından, İklim Planını engelleyen karar!

ABD yargısından, İklim Planını engelleyen karar!

ABD Anayasa Mahkemesi, Federal Ajansın gücünü sınırlayan bir kararla Çevre Koruma Ajansı'nın enerji santrallerinden kaynaklanan sera gazı emisyonlarını kısıtlama yeteneğini engelledi.

ABD yargısından, İklim Planını engelleyen karar!

Enerji Günlüğü - ABD Anayasa Mahkemesi, Temiz Hava Yasası’nın Çevre Koruma Dairesi’ne (EPA) küresel ısınmaya yol açan santrallardan kaynaklanan karbon emisyonlarını düzenleme konusunda geniş yetki vermediğine karar verdi.

ABD Anayasa Mahkemesi, ülkede yürürlükte olan hava kirliliğiyle mücadele yasasının santrallardan kaynaklanan karbon emisyonlarının azaltılması için kullanılması imkanını sınırlayan bir karar aldı. Karar Biden yönetiminin iklim değişikliğiyle mücadele planına bir darbe olarak niteleniyor. 

Amerikanın Sesi Radyosunun haberine göre, Muhafazakar yargıçların liberal yargıçlara karşı çoğunlukta olduğu Anayasa Mahkemesi, 3’e karşı 6 oyla, Temiz Hava Yasası’nın Çevre Koruma Dairesi’ne (EPA) küresel ısınmaya yol açan santrallardan kaynaklanan karbon emisyonlarını düzenleme konusunda geniş yetki vermediğine karar verdi. 

“YANLIŞ YÖNDE ATILMIŞ BİR ADIM”

Çevreci gruplar ve karara şerh koyan liberal yargıçlar, iklim değişikliğinin çevrede yol açtığı tahribatın arttığı ve gelecekle ilgili ciddi uyarıların yapıldığı bir sırada Anayasa Mahkemesi’nin aldığı bu kararın ‘yanlış yönde atılmış bir adım’ olduğunu savundu. Mahkemenin kararının Başkan Joe Biden yönetiminin iklim değişikliğiyle mücadele planını zora sokabileceği kaydediliyor.

 

Önceki ve Sonraki Haberler